Κοινωνία Τοπικά

Μ-Λ ΚΚΕ Ημαθίας: Καταγγέλλουμε τη βίαιη εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ

——-

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Η κομματική Οργάνωση Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τη βίαιη εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ σε μια επίδειξη ισχύος και τρομοκράτησης, με πρόσχημα την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας στη οποία προχώρησαν φοιτητικοί σύλλογοι αντιδρώντας στον πρόσφατο αντιεκπαιδευτικό νόμο.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν την κλιμάκωση της πολιτικής σκλήρυνσης και πόλωσης που επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ για να αντιμετωπίσει την ογκούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια που αρχίζει να εκφράζεται με διαμαρτυρίες και αγώνες ως απάντηση στην αντιλαϊκή επέλαση,την περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών και την καταστροφική αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο εντεινόμενος αυταρχισμός,η αστυνομοκρατία και η άγρια καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων εναντίον των επιχειρούμενων αντιδραστικών ανατροπών στην Παιδεία αποκτούν επικίνδυνες διαστάσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής μας μέσα από τα σωματεία τους και τους φορείς τους να καταδικάσουν την πολιτική αυτή και να αναλάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την ανατροπή της.
Η ελπίδα στον ασίγαστο αγώνα του λαού και της νεολαίας.

Κομματική Οργάνωση Ημαθίας του Μ-Λ ΚΚΕ

banner-article

Ροη ειδήσεων