Βέροια

Βέροια: Το σπίτι της ΜΑμΑ χρειάζεται βοηθεια για να ανοίξει

Η Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό με έδρα τη Βέροια Ημαθίας, ανοίγει καινούρια σελίδα δημιουργώντας ακόμα έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο… Tο σπίτι της ΜΑμΑ.

Στο σπίτι αυτό θα στεγαστούν πρωτίστως ,  τα γραφεία του συλλόγου μας (γραμματεία), ενώ θα παρέχονται εξειδικευμένα  προγράμματα συμβουλευτικής για τους γονείς που έχουν παιδιά στο φάσμα ,για τα αδέρφια, για τους νέους γονείς που μόλις έχουν λάβει διάγνωση για το παιδί τους, για τους εκπαιδευτικούς που έχουν μαθητή στο φάσμα  μέσα στη σχολική τάξη. Ταυτόχρονα θα λειτουργήσει γραφείο εθελοντισμού (εγγραφή νέων εθελοντών) ενώ θα παρέχεται και εκπαίδευση εθελοντών.

 Μέσα σε αυτό το σπίτι, που βρίσκεται στη Μητροπόλεως 32 ,στον 1ο όροφο, δημιουργούμε καινούρια όνειρα για τα παιδιά μας, που στόχο έχουν την εκπαίδευσή τους μέσα από εξωτερικά προγράμματα κοινωνικοποίησης και ημιαυτόνομης διαβίωσης. Απώτερος σκοπός μας είναι τα παιδιά μας, να εξοικειωθούν και να προσαρμοστούν με ευθύνες αλλά και με δραστηριότητες της καθημερινότητας σε ένα στεγαστικό πλαίσιο. Θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν τις ικανότητες εκείνες που θα τα οδηγήσουν στην ανεξάρτητη διαβίωση και στην κοινωνική ενσωμάτωση. Υπάρχουν άνθρωποι με αυτισμό σε συνδυασμό με  νοητικές αναπηρίες που δεν έχουν την ικανότητα να λάβουν αποφάσεις ή να κάνουν σχέδια που αφορούν το μέλλον τους. Γι αυτούς τους ανθρώπους  ,για τα παιδιά μας ,τα προγράμματα αυτά, θα τους δώσουν την ευκαιρία να είναι όσο το δυνατό περισσότερο αυτάρκεις και ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας.  Θα μπορέσουν να ενισχύσουν την αυτονομία τους, να αποκτήσουν κοινωνικές δεξιότητες, μέσα από καθημερινές  δραστηριότητες, να συμμετέχουν μέσω των εξωτερικών προγραμμάτων κοινωνικοποίησης και ένταξης  στην πόλη και στην ευρύτερη κοινότητα.

Βοήθησε κι εσύ να ανοίξει Το σπίτι της ΜΑμΑ ενισχύοντάς μας είτε μέσω χρηματικής δωρεάς είτε μέσω υλικής βοήθειας(εξοπλισμός σπιτιού)

Τράπεζα Πειραιώς:ΙΒΑΝ :GR3501715960006596139934433

 Στοιχεία επικοινωνίας:

Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό

Σωματείο Φιλανθρωπικού μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα

Κδαπ μεα ΜΑμΑ

Ημαθίωνος 2

Βέροια

Τηλέφωνα επικοινωνίας:6974484968-6987802441

mamasylog@yahoo.gr

www.mamaver.gr

facebook:Μέριμνα Ατόμων με αυτισμό-Κδαπ αμεΑ ΜΑμΑ-Βέροια

instagram:m.a.m.a_autism_veria

twitter:M.A.μ.Α Βέροια(@mamaveria)

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας