Κορωνοϊός Παιδεία Τοπικά

Πάνω από 270 σχολεία και τμήματα έχουν κλείσει λόγω κορωνοϊού – Η λίστα του Υπουργείου – Τα σχολεία της Ημαθίας

——

272 οι κλειστές σχολικές μονάδες και τμήματα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό.

Ο σύνδεσμος της λίστας του Υπουργείου Παιδείας στο τέλος του κειμένου ανανεώνεται συνεχώς.

 ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Α1 (Α Τάξη), Β2 (Β Τάξη), Β3 (Β Τάξη) από 1/3 έως και 10/3 Β1 (Β Τάξη) από 24/2 έως και 5/3

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΛΙΚΗΣ

1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΠΑΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΚΑΘΙΑΣ-ΚΥΨΕΛΗΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ – ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Β3 (Β Τάξη), Β3 Αγγλικών (Β Τάξη), Β3 Γερμανικών (Β Τάξη) από 24/2 έως και 9/3

3ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

«Βράζει» από κρούσματα η σχολική κοινότητα της Π.Ε. Λάρισας, καθώς από τα 10 τμήματα που παρέμειναν κλειστά την Παρασκευή στην πρωτοβάθμια και τα 11 στη δευτεροβάθμια, σήμερα Δευτέρα έχουμε 18 και 20 αντίστοιχα, ενώ μόνο στη Γιάννουλη, καταγράφηκαν 20 κρούσματα σε μαθητές.

Αυτός είναι και ο λόγος που Σαββατοκύριακο κι ενώ είναι συνήθως μειωμένος ο αριθμός των τεστ, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε gia thn PE L;arisaw, 57 κρούσματα το Σάββατο και 60 την Κυριακή.

Ποια σχολεία έκλεισαν στην ΠΕ Λάρισας

Συγκεκριμένα κλειστά είναι σήμερα λόγω κρουσμάτων:

το 2ο νηπιαγωγείο Ελασσόνας, η Γ1 τάξη του 33ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, τμήματα του 7ου ΓΕΛ Λάρισας, η Β2, Β1 και Γ2 τάξη του 4ου δημοτικού σχολείου Τυρνάβου, το 7ο νηπιαγωγείο Τυρνάβου, η Α1 και Α2 τάξεις του Γυμνασίου Φαλάνης, η Γ3 τάξη του 14ου Γενικού ημερήσιου Λυκείου Λάρισας, η Δ τάξη του δημ. Σχολείου Τσαριτσάνης, η ΣΤ1 τάξη του 1ου δημ. Σχολείου Γιάννουλης, η ΣΤ1 και ΣΤ2 τάξεις του 23ου δημ. Σχολείου Λάρισας, η Γ1 τάξη του 3ου Γυμνασίου Λάρισας, η Δ1 τάξη του 3ου δημοτικού σχολείου Φαρσάλων, η Γ4 τάξη του 15ου Γυμνασίου Λάρισας, η Γ2 τάξη του 1ου ΕΠΑΛ Λάρισας, η Β-ΜΗΧ 3 τάξη του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας, η Ε τάξη του δημ. Σχολείου Καρυάς Ελασσόνας, Λυκειακές τάξεις προσφύγων στο Γυμνάσιο Κοιλάδας Λάρισας, οι ΔΥΕΠ τάξεις στο 26ο δημ. Σχολείο Λάρισας, η Γ6 τάξη του 7ου ημερήσιου ΕΠΑΛ Λάρισας, οι Α1 και Ε1 του 7ου δημ. Σχολείου Τυρνάβου, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο και Γυμνάσιο Λάρισας, οι Α1 και Α2 τάξεις του 2ου ημερήσιου ΕΠΑΛ Λάρισας, η Β2 τάξη του Γυμνασίου Φαλάνης, η Β2 τάξη του 13ου Γυμνασίου Λάρισας και το 14ο Γυμνάσιο Λάρισας.

Σε όλες αυτές τις αίθουσες γίνεται απολύμανση ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης κ. Γ.  Δοδοντσάκης

Κλείνει το Γυμνάσιο Νιγρίτας

Σύμφωνα με το epiloges.tv, κλείνει από αύριο και για 15 ημέρες το Γυμνάσιο της Νιγρίτας στις Σέρρες.

Κλειστά παραμένουν το Λύκειο Αλιστράτης αλλά και το ΕΠΑΛ Νιγρίτας καθώς και άλλα 11 τμήματα σχολείων του νομού εκ των οποίων τα επτά ανήκουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τα τέσσερα στη Δευτεροβάθμια, λόγω θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε εκπαιδευτικούς, αλλά και μαθητές.

Ο κορωνοϊός… πάει σχολείο

Ο κορωνοϊός… πάει σχολείο και στον Νομό Μαγνησίας καθώς διδακτήρια κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ενώ χθες ανακοινώθηκαν από τον 6 νέες μολύνσεις. Αυξάνονται στη Μαγνησία τα σχολεία που αναστέλλουν τη λειτουργία τους του κορωνοϊού.

Χθες έκλεισαν το Μουσικό Σχολείο, το 8ο Γυμνάσιο Βόλου και το 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας κρουσμάτων μέχρι 11, 10 και 12 Μαρτίου αντίστοιχα, ενώ ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των τάξεων του Γυμνασίου Βελεστίνου για χρονικό διάστημα 12 ηµερών, δηλαδή από 01/03 έως και 12/03.

Επίσης, έχει ανασταλεί η λειτουργεία στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο.

Αυξητική τάση κρουσμάτων στην Κρήτη

Στην πιθανή διασπορά εντός σχολικών κοινοτήτων εστιάζεται η ανησυχία των ειδικών για την εξέλιξη της πανδημίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, όπου μετά από εξακρίβωση κρουσμάτων κορωνοϊού, έχουν περάσει σε μερική ή πλήρη αναστολή λειτουργίας και τηλεκπαίδευση έξι σχολικές μονάδες.

Μεγάλη ανησυχία για τα κρούσματα στην εκπαίδευση επικρατεί και σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, όπου τα λύκεια έχουν περάσει σε υποχρεωτική αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας και τηλεκπαίδευση.

Φόβος διασποράς σε σχολεία

Στην πιθανή διασπορά εντός σχολικών κοινοτήτων εστιάζεται η ανησυχία των ειδικών για την εξέλιξη της πανδημίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, όπου μετά από εξακρίβωση κρουσμάτων κορωνοϊού, έχουν περάσει σε μερική ή πλήρη αναστολή λειτουργίας και τηλεκπαίδευση έξι σχολικές μονάδες.

Αυξητική τάση κρουσμάτων

Ειδικότερα πρόκειται για τα εξής τμήματα σχολείων:

• 18ο νηπιαγωγείο Χανίων – πλήρης αναστολή έως 9/3

• Νηπιαγωγείο Παϊδοχωρίου Αποκορώνου – πλήρης αναστολή έως 10/3

• 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων – Γ’ θετικής έως 12/3

• 6ο Γυμνάσιο Χανίων – Α3 τμήμα – έως 8/3

• Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου – μερική αναστολή έως 12/3

• 1ο Νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανών – μερική αναστολή έως 12/3

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις έχει ενεργοποιηθεί το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Έχουν προχωρήσει οι αναγκαίες απολυμάνσεις χώρων ενώ όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των τμημάτων που είναι σε αναστολή, έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Δείτε ΕΔΩ τα κλειστά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια σύμφωνα με τη λίστα

Ενημέρωση για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και λοιπών εκπαιδευτικών δομών ανά Δημοτική ή Περιφερειακή Ενότητα

Πληροφορίες σχετικά με την αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού

banner-article

Ροη ειδήσεων