Καταγγελία Χρήστου Τσιούντα: "Απαράδεκτη η αποστολή υβριστικών μηνυμάτων σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας"

----------

Από τον Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Βέροιας Χρήστο Τσιούντα πήραμε την επιστολή - καταγγελία που ακολουθεί:

Αγαπητοί συνδημότες

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης/01/2021 έκανα μια καταγγελία λέγοντας:

«Συνεργάτης άμεσος του Δημάρχου, αιρετός, εξύβρισε αρχηγό παράταξης, γράφοντας μήνυμα στο κινητό, το οποίο απέστειλε σε εμένα και σε κάποιους άλλους συναδέλφους». Ζήτησα δε από τον Πρόεδρο και τον Δήμαρχο να κάνουν μια έρευνα για να εντοπιστεί ο συνεργάτης αυτός. Απέκλεισα τους αιρετούς της παράταξης του Δημάρχου, άρα έμεναν οι 7 συνεργάτες της συνεργαζόμενης παράταξης Μπατσαρά. Υπόθεση δηλαδή λεπτών για να εντοπιστεί ο υβριστής. Δεν γνωρίζω, εάν αφιερώθηκαν αυτά τα λίγα λεπτά. Όμως στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε 4 εβδομάδες μετά (22/02/2021) δεν δόθηκε καμία απάντηση περί της καταγγελίας μου, αν και οι κανόνες ηθικής και δεοντολογίας το επιβάλλουν. Ούτε βέβαια υπήρξε και αναγνώριση του λάθους και ανάληψη ευθύνης από κάποιον-α της παράταξης Μπατσαρά.

Αναγκάστηκα να πάρω το λόγο και να ρωτήσω για το εάν έγινε η έρευνα για την καταγγελία μου. Ο κ. Πρόεδρος, τον οποίο γνωρίζω επί 10ετία και έχω την καλύτερη γνώμη γι' αυτόν, κατά την 18μηνη δε περίοδο της θητείας του στην προεδρία του Δ.Σ. τυγχάνει ευμενών σχολίων από εμένα και από φίλους και αντιπάλους, για την διαχείρηση των θεμάτων της αρμοδιότητάς του. Νομίζω ότι στην απάντησή του έκανε λάθος. Είπε ότι δεν μπορεί να ασχοληθεί με sms και mms και: " ό,τι πρέπει να λέγεται, να λεχθεί ενώπιος-ενωπίω και όχι κάτω από το τραπέζι."

Συμφωνώ ότι δεν πρέπει ο Πρόεδρος να ασχολείται με sms, mms και λοιπά. Άλλωστε το προβλέπει στο άρθρο 4 και ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Εξαιρείται η κ. Μπατσαρά, η οποία έστειλε το υβριστικό μήνυμα, διότι της αναγνωρίζονται ελαφρυντικά από τον Πρόεδρο, όπως στην περίπτωση που της επέτρεψε να ‘’ξεψηφίσει’’ και να ξαναψηφίσει. Όταν όμως προκύπτουν θέματα και τίθενται στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρέπει κατά τη γνώμη μου να ασχολείται. (Ενώπιος-ενωπίω, όπως δήλωσε)

Εάν δηλαδή σε ένα υβριστικό μήνυμα αντί του ονόματος ΠΑΥΛΙΔΗΣ υπήρχε το όνομα ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, δεν θα ασχολούνταν;

Όποιος εργάζεται κάνει και λάθη, εγώ τον δικαιολογώ, αλλά ας το σκεφτεί άλλη μια φορά. Ο κ. Δήμαρχος, δε, απάντησε ότι ήταν μια ιδιωτική συζήτηση. Σεβαστή η άποψη του κ. Δημάρχου αλλά όχι αποδεκτή, διότι οι ιδιωτικές συζητήσεις γίνονται στο πεζοδρόμιο, στο καφενείο, σε ένα γραφείο επιχείρησης κτλ. Το γεγονός που κατήγγειλα διεξήχθη ως εξής:

  1. Εστάλη το υβριστικό μήνυμα από την Υποδιοικήτρια του Δήμου, συνεργάτη του Δημάρχου στη διοίκηση και Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Μπατσαρά.

  2. Εστάλη προς Δημοτικούς Συμβούλους.

  3. Αφορούσε και ύβριζε Δημοτικό Σύμβουλο.

  4. Εγράφη και απεστάλη κατά την ώρα διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου

  5. Ετέθη θέμα από εμένα στην Δημοτική Ομάδα, όταν αυτή συνήλθε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έκανα προσπάθεια να πείσω την κ. Μπατσαρά ότι τέτοιες φράσεις δεν επιτρέπονται από αρχηγό παράταξης, ιδιαίτερα του ευαίσθητου φύλου, η οποία εκπροσωπεί και τη Ν.Δ. Πολύ δε περισσότερο δεν γράφονται. Δεν μπόρεσα να την πείσω, ούτε να την συνετίσω, διότι και στη συνέχεια είχε παρόμοιες συμπεριφορές.

Αγαπητοί συνδημότες,

Προκύπτει από τα πέντε παραπάνω σημεία που ανέφερα, ότι δεν ήταν ιδιωτική συζήτηση, όπως ο κ. Δήμαρχος είπε.

Δεν πιστεύω ότι στις άλλες Δημοτικές Παρατάξεις οι συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κάνουν παρόμοιες συζητήσεις και χαρακτηρίζονται ιδιωτικές. Αλίμονο!

Επειδή η άποψη του κ. Δημάρχου με προβλημάτισε πάρα πολύ, έχω να πω τούτο. Και εάν ακόμη δεχτούμε ότι ήταν μια ιδιωτική συζήτηση, άποψή μου είναι ότι ο πρώτος πολίτης του Δήμου Βέροιας, δεν έχει δικαίωμα να συνεργάζεται με αρχηγό παράταξης, η οποία υβρίζει αρχηγό άλλης Δημοτικής Παράταξης, έστω και σε ιδιωτική συζήτηση.

Αγαπητοί συνδημότες,

Έχω πει ότι είμαστε το χειρότερο Δημοτικό Συμβούλιο. Εάν ο κ. Δήμαρχος δεν αποπέμψει πάραυτα την κ. Μπατσαρά, όπως έκαναν οι συνάδελφοί του Δήμαρχοι Αθηνών και Θεσσαλονίκης που απέπεμψαν αντιδημάρχους και ο κ. Ζέρβας ζήτησε την παραίτηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, για θέματα μικρότερης σημασίας (ιδιωτικές ενέργειες) από την ύβρη της Αντιδημάρχου κ. Μπατσαρά, και παραμείνει μια Δημοτική Σύμβουλος που υβρίζει, η κατηφόρα του Δημοτικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί και θα συμβεί το οξύμορο, να έχουμε έναν από τους καλύτερους Προέδρους στο χειρότερο Δημοτικό Συμβούλιο.

Υ.Γ. Σας αποστέλλω εκτυπωμένο το μήνυμα που μου εστάλλει από την κ. Μπατσαρά, με μόνη παρέμβαση τη διαγραφή πέντε γραμμάτων από μια λέξη, για λόγους ευνόητους.

Τσιούντας Χρήστος

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 41501 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

Ειδήσεις με Διάρκεια