Κόσμος

Μια φωτογραφία 1000 λέξεις – Μια αληθινή συγκινητική ιστορία!

———–

Μια αληθινή ιστορία ενός φτωχού αγρότη της περιθωριοποιημένης φυλής Hmong, από την επαρχία Nan της Ταϊλάνδης. Χήρος μετά τον θάνατο της γυναίκας του κατά τον τοκετό, αγωνίστηκε σκληρά και πέρασε χρόνια της ζωής του δουλεύοντας για να προσφέρει στο γιο του ό,τι χρειάζεται, ειδικά για την εκπαίδευσή του. Όλα όσα κέρδισε με ιδρώτα και αίμα, ως αγρότης, πέρασαν στην εκπαίδευση του γιου του. Πούλησε ακόμα και τα πενιχρά υπάρχοντά του για να δει τον γιο του μορφωμένο και επιτυχημένο άνθρωπο.

Τελικά ο αγώνας του έπιασε τόπο. Ο γιος του αποφοίτησε και πήρε με επιτυχία το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Ratchpatr στο Τσιάνγκ Ράι, της Βόρειας Ταϊλάνδης αλλά δεν ξέχασε ποτέ το πιο σημαντικό άτομο της ζωής του, τον πατέρα του που έριξε δάκρυα και ιδρώτα προσπαθώντας να ανυψώσει τη ζωή του.
Μια βαθειά υπόκλιση στον πατέρα και μπράβο στο γιο του που πρόβαλε την φωτογραφία αυτή, όχι για λάικ και κοινοποιήσεις αλλά, για να τιμήσει τον πατέρα του, που ζει κάτω από άθλιες τριτοκοσμικές συνθήκες, άσχετα με το “κοινωνικό” κόστος που, μάλλον, θα έχει στα λόμπι των τεχνοκρατών.
Η ιστορία αυτού του πατέρα και γιου είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα, του πώς η αποφασιστικότητα και η επιμονή μπορούν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια και να μας δώσουν τη ζωή που μας αξίζει.
Αυτή είναι μία βραβευμένη φωτογραφία που δείχνει ένα νεαρό που πήρε το πτυχίο του, που χωρίς να ξεχάσει την καταγωγή του, επέστρεψε στο σπίτι του, για να το αφιερώσει στον πατέρα του που μπόρεσε να τον σπουδάσει μ’ αυτές τις συνθήκες.
.
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας