Κοινωνία

Η Αθήνα ντυμένη στα λευκά από ψηλά – Μια… άλλη πόλη (video)

————–

H Αθήνα μοιάζει εντελώς διαφορετική από ψηλά. Μια πόλη ντυμένη στα λευκά λόγω της κακοκαιρίας, χωρίς κίνηση στους δρόμους, χωρίς αυτοκίνητα να μοιάζουν με φίδι από την ουρά στα φανάρια. 

Τα πάντα στην πρωτεύουσα είναι καλυμμένα με χιόνι. Δρόμοι, πεζοδρόμια, δέντρα, πάρκα, αρχαιολογικοί χώροι, ακόμη και η Ακρόπολη. Όπως αναφέρει και το protothema.gr που σήκωσε drone   ξεκινώντας από την περιοχή του Παπάγου, το βίντεο δείχνει μία-μία τις γειτονιές της Αττικής, που δεν θυμίζουν σε τίποτα την συνηθισμένη της εικόνα. Στην αρχή του βίντεο διακρίνεται  ο Πύργος των Αθηνών και το ξενοδοχείο President. Όμως η ορατότητα στον ουρανό είναι περιορισμένη, αφου πυκνά σύννεφα «σκεπάζουν» την πόλη.

Εξαίρεση από το λευκό αποτελούν οι δρόμοι και κυρίως κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως η Αττική Οδός, αλλά και οι λεωφόροι Μεσογείων και Κηφισίας. Τα αυτοκίνητα που κινούνται σε αυτούς είναι ελάχιστα. Ιδιαίτερες είναι και οι εικόνες από τον Υμηττό, που παραπέμπουν σε περιοχές με χιονοδρομικά κέντρα, κι όχι σε μια πολύβουη αστική περιοχή, όπως η Αττική.

Δείτε την Αθήνα στα «λευκά» όπως την κατέγραψε το βίντεο από drone:

banner-article

Ροη ειδήσεων