Life Εκδηλώσεις Τοπικά

National Geographic: “Η Ελλάδα από ψηλά – Οι ροζ κοιλάδες με τις ανθισμένες ροδακινιές στη Βέροια”, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου

Ο κάμπος της Βέροιας με τις ανθισμένες ροδακινιές. Φωτογραφία Ρίτσα Λίτσα

Το επεισόδιο για τη γη των Θεών, την Ελλάδα, που μας ταξιδεύει από την κορυφή του Ολύμπου, σε Αθήνα, Βέροια, Διακοπτό, Λευκάδα, Όλυμπο, Λευκάδα, Επίδαυρο και Μετέωρα. Στην Αθήνα, ο εμβληματικός ναός του Παρθενώνα, το αριστούργημα μηχανικής, αρχιτεκτονικής και γλυπτικής, στέκεται ακέραιος για πάνω από 2.500 χρόνια.

Με την πάροδο των ετών, έχει υποστεί καταστροφές από σεισμούς, λεηλασίες και πολέμους με αποτέλεσμα σήμερα να χρίζει εργασιών αποκατάστασης. Μέσα από εναέρια πλάνα, παρακολουθούμε την επιχείρηση, καθώς ανυψώνονται και επανατοποθετούνται μάρμαρα 12 τόνων με απόλυτη ακρίβεια.

Επίσης η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που αντιμετωπίζουν τη χειρότερη θαλάσσια ρύπανση στον κόσμο. Στο νησί της Λευκάδας, οι ντόπιοι κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, καθώς ο βυθός της θάλασσας μοιάζει με χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

Για πρώτη φορά ταξιδεύουμε πάνω από τα 20 μοναστήρια στα Μετέωρα, αλλά και το πιο βαθύ τεχνητό κανάλι του κόσμου, τη Διώρυγα της Κορίνθου.

Το οπτικό ταξίδι συνεχίζει ακολουθώντας από ψηλά τη διαδρομή απαράμιλλης ομορφιάς του Οδοντωτού σιδηρόδρομου στο Διακοπτό Καλαβρύτων, έως τις ροζ κοιλάδες με τις ανθισμένες ροδακινιές στη Βέροια. Από το πορτρέτο της Ελλάδας, δεν θα μπορούσε να λείπει το σημείο που το βαθύ μπλε σμίγει με το απόλυτο λευκό, η κορυφή του Ολύμπου.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΝΕΟΥ ΚΥΚΛΟΥ: ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.00

Τα εντυπωσιακά εναέρια πλάνα του National Geographic αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της Ευρώπης, μέσα από το 2ο  κύκλο της σειράς-ντοκιμαντέρ «Η Ευρώπη από Ψηλά», που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 21.00. Ο νέος κύκλος αποτελείται από 6 εκπληκτικά επεισόδια και χαρίζει στους τηλεθεατές αποκλειστικές εικόνες από τις ομορφότερες γεωγραφικές και πολιτιστικές τοποθεσίες σε Ελλάδα, Γαλλία, Ουγγαρία, Σουηδία, Φινλανδία και Τουρκία. Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

Η σειρά-ντοκιμαντέρ «Η Ευρώπη από Ψηλά» δημιουργεί μια νέα προοπτική για τον τρόπο με τον οποίο η παράδοση, η μηχανική και τα θαύματα της φύσης έχουν διαμορφώσει την Ευρωπαϊκή ήπειρο, ενώ ταυτόχρονα σχηματίζει το πορτρέτο της κάθε περιοχής, αλλά και των ανθρώπων που ζουν σε αυτές. Κάθε επεισόδιο επικεντρώνεται σε μια ξεχωριστή Ευρωπαϊκή χώρα, όπου μέσα από ένα συναρπαστικό, οπτικό ταξίδι αναδεικνύονται τόσο τα δημιουργήματα της φύσης, όσο και οι ανθρώπινες ιστορίες που συνεχίζουν να διαμορφώνουν τα έθνη μέχρι και σήμερα.

Στο νέο κύκλο, οι τηλεθεατές θα περιπλανηθούν πάνω από διάσημα μνημεία, όπως ο Παρθενώνας στην Αθήνα, όπου ένα τεράστιο έργο αποκατάστασης βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα εξερευνήσουν τη μεγαλύτερη φάρμα στον κόσμο, που βρίσκεται στην ταράτσα ενός κτιρίου στο Παρίσι και θα γίνουν μάρτυρες της κατασκευής μιας σχεδίας 12 χιλιάδων τόνων στη Φινλανδία, πριν ξεκινήσει το πλωτό της ταξίδι 270 χιλιομέτρων. Ανάμεσα στα καλύτερα στιγμιότυπα του νέου κύκλου, είναι οι θεαματικές εικόνες από την κατασκευή της γέφυρας Cannakale στη δυτική Τουρκία, που μελλοντικά θα συνδέει την Ευρώπη με την Ασία, τα πανύψηλα Ale Stones στη Σουηδία και το μεγαλύτερο παγοδρόμιο της Ευρώπης στο πάρκο της Βουδαπέστης.

Αναλυτικά για τη σειρά ντοκιμαντέρ  «Η Ευρώπη από Ψηλά» μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ:

banner-article

Ροη ειδήσεων