Κορωνοϊός Υγεία

Θεοδωρίδου: Τα εμβόλια προστατεύουν από τις μεταλλάξεις – 11 υγειονομικοί νόσησαν γιατί δεν είχαν εμβολιαστεί

.
Απόλυτα καθησυχαστική ήταν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα. Μαρία Θεοδωρίδου, στην τοποθέτησή της για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι των μεταλλαγμένων στελεχών. Ωστόσο, οι 11 υγειονομικοί που νόσησαν με το βρετανικό στέλεχος του κορονοϊού, στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” Πάτρας -σύμφωνα με την κα. Θεοδωρίδου- δεν είχαν λάβει το εμβόλιο. Τι είπε για το εμβόλιο της AstraZeneca στους άνω των 65 ετών.

Δεν έχει τέλος η συρροή κρουσμάτων του κορονοϊού στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πάτρας, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 52 εντοπισμένων περιπτώσεων νόσησης στο υγειονομικό προσωπικό. Σε 11 εργαζόμενους μάλιστα εντοπίστηκε το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού.

Σχολιάζοντας το περιστατικό η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, τόνισε ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο ήταν εξαιρετικά χαμηλό το ποσοστό των υγειονομικών που εμβολιάστηκαν. Συγκεκριμένα «οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες δεν εμβολιάστηκαν είτε από αμέλεια είτε από δυσπιστία«, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Θεοδωρίδου.

Μάλιστα χαρακτήρισε αυτή την συρροή κρουσμάτων «υπενθύμιση για το πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός της συγκεκριμένης ομάδας, η οποία αποτελούσε από την αρχή των εμβολιασμών προτεραιότητα και παράδειγμα προς μίμηση για τους εμβολιασμούς του πληθυσμού».

Παράλληλα έκανε λόγο για «δυσάρεστη έκπληξη» για το γεγονός της ενδονοσοκομειακής διασποράς και εξέφρασε την ελπίδα να αποτελεί εξαίρεση.

iatropedia

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας