Κόσμος

Έπεσαν οι… μάσκες: «Έρημη πόλη» η Βενετία χωρίς το παραδοσιακό καρναβάλι

.

Σε τίποτα δεν θυμίζει περίοδο καρναβαλιού η Βενετία εξαιτίας της φονικής πανδημίας του κορονοϊού.

Αυτήν την εποχή του χρόνου, η Βενετία συνήθιζε να πλημμυρίζει, όχι μόνο από τουρίστες, οι οποίοι παραδίνονταν στους ξέφρενους ρυθμούς του καρναβαλιού της, αλλά και από κάθε λογής χρώματα που «στολίζοντας» τις παραδοσιακές στολές των μεταμφιεσμένων, μετέτρεπαν την πόλη σε σκηνικό παραμυθιού που δεν ήθελες να τελειώσει.

Η πρώτη αναφορά του καρναβαλιού στη Βενετία χρονολογείται από το 1094. Το 1162, ωστόσο, προς τιμήν της νίκης επί του Πατριάρχη της Λ’ Ακουίλα, ξεκίνησαν τα πανηγύρια στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου. Από τότε, το καρναβάλι διεξάγεται κάθε χρόνο. Όχι όμως φέτος,

Το παραδοσιακό βενετσιάνικο καρναβάλι δεν «γλίτωσε» από το μένος της πανδημίας του κορονοϊού και ως εκ τούτου πρέπει να «συμμορφωθεί» με τα νέα δεδομένα που έχει επιβάλει ο φονικός ιός σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Και μπορεί οι μάσκες στις βιτρίνες να θυμίζουν κάτι από καρναβάλι, ωστόσο οι άδειοι δρόμοι «μαρτυρούν» πως τίποτα πια δεν είναι το ίδιο.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι οι Αρχές αναγκάστηκαν να διακόψουν τον εορτασμό του καρναβαλιού λόγω COVID-19 την τρίτη ημέρα διεξαγωγής του.

 

 sputniknews

banner-article

Ροη ειδήσεων