Κορωνοϊός

Θεσσαλονίκη: Σε ιερέα εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης

Στη Θεσσαλονίκη ανιχνεύθηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, προκαλώντας συναγερμό στις αρμόδιες αρχές. Νίκος Χαρδαλιάς και Παναγιώτης Αρκουμανέας μετέβησαν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη και μετείχαν σε σύσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως, αφού το κρούσμα ανιχνεύθηκε σε ιερωμένο. Σε εξέλιξη διαδικασία ιχνηλάτησης.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ  μετέβησαν το μεσημέρι εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη μετά από τηλεδιάσκεψη που προηγήθηκε το πρωί της Κυριακής με τη συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα όπου και αποφασίστηκε να υπάρξει επι τόπου παρέμβαση στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Αμέσως μετά την άφιξή τους στη Θεσσαλονίκη οι Νίκος Χαρδαλιάς και Παναγιώτης Αρκουμανέας βρέθηκαν στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως όπου και έλαβαν μέρος σε ευρεία σύσκεψη. Μετά την ολοκλήρωσή της και αφού πιστοποιήθηκε η ανίχνευση του στελέχους της μετάλλαξης του κορονοιού έγινε γνωστό πως ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης για να διαπιστωθούν οι επαφές του ιερέα που φέρεται να αποτελεί και το πρώτο κρούσμα.

«Ακολουθούμε το μονοπάτι των στενών επαφών high και low risk και νομίζω όλα τα πάνε καλά» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημειώνοντας ότι «έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια η Θεσσαλονίκη και θα πρέπει να παραμείνουν τα δεδομένα όπως τα γνωρίζουνε αυτή τη στιγμή».

Αναφορικά με το κρούσμα τόνισε πως «αφορά σε στέλεχος της εκκλησίας» διευκρινίζοντας πως δεν αφορά σε ενδοεκκλησιαστική διασπορά» για να προσθέσει ότι «σε κάθε περίπτωση και με την εξαίρετη συνεργασία και της μητρόπολης και των ενοριών που εμπλέκονται από την ιχνηλασία προχωράμε σε σαρωτικούς ελέγχους με μοριακός ελέγχους και rapid test στην ευρύτερη περιοχή».

Κατέληξε δε λέγοντας πως «δεν χρειάζεται κανένας λόγος πανικού, ψυχραιμία χρειάζεται και νηφαλιότητα» ενώ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να διαπιστωθεί αν υπάρχει και άλλο στέλεχος

banner-article

Ροη ειδήσεων