Κοινωνία

Άρχισαν τις διώξεις με τον νόμο κατά διαδηλώσεων – Πρώτο «θύμα» ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Την πρώτη δίωξη σε βάρος πολίτη και μάλιστα συνδικαλιστή άσκησε βάσει του νέου νόμου για τις συναθροίσεις η Ελληνική Αστυνομία σχηματίζοντας δικογραφία με την κατηγορία της παραβίασης των κανόνων που ορίζει ο σχετικός νόμος.

Πρόκειται για τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο, για τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, όπως αποκαλύπτουν Τα Νέα.

Τότε ο ειδικός διαμεσολαβητής αξιωματικός της ΕΛΑΣ είχε ενημερώσει τους συγκεντρωμένους να παραμείνουν στον χώρο του… πεζοδρομίου, κάτι που ωστόσο αμφισβήτησαν και κατέλαβαν το οδόστρωμα διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η κίνησή τους αυτή προκάλεσε την παρέμβαση των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να συγκρουστούν. Από τα επεισόδια που σημειώθηκαν τότε, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Στην εν λόγω δικογραφία, η οποία είναι η πρώτη που αφορά σε συνδικαλιστή από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις συναθροίσεις το περασμένο καλοκαίρι, ο Μιχάλης Γιαννάκος κατηγορείται για απείθεια.

Τον νόμο αυτό δεν πρόκειται να τον τηρήσουμε

Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε ο κ. Γιαννάκος στον ΘΕΜΑ 104,6 σημειώνοντας πως έμαθε για την δίωξη σε βάρος του, από τον Τύπο. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σχολιάζοντας την συγκεκριμένη εξέλιξη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «εμείς έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε αυτόν τον νόμο. Όμως, σεβόμαστε απόλυτα τους υγειονομικούς κανόνες. Γι’ αυτό και χθες, σε πορεία που είχαμε στον Ερυθρό Σταυρό τηρήσαμε τα μέτρα σε συνεργασία με την Αστυνομία».

Περιγράφοντας το περιστατικό της 30ης Σεπτεμβρίου ο κ. Γιαννάκος είπε ήταν περίπου 100 με 150 άτομα τα οποία έκλεισαν την οδό Αριστοτέλους. «Αν θυμάστε η Αστυνομία έδειξε έναν υπερβάλλοντα ζήλο και άρχισε να μας χτυπάει με αποτέλεσμα και εγώ και άλλοι συνάδελφοί μου να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Θα σας πω μάλιστα πως ασκήθηκε δικογραφία και σε βάρος αστυνομικών και εγώ τότε δήλωσα πως δεν θέλω να τους ασκηθεί δίωξη».

Στιγμιότυπο από τον τραυματισμό του κ. Γιαννάκου

«Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνοντας πως «γιατί το υγειονομικό προσωπικό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Από την μία μας χειροκροτούν και από την άλλη να ασκείται ποινική δίωξη, ενώ προσπαθούμε να αναδείξουμε τις παθογένειες του συστήματος, την ένταξή μας στα βαρέα και ανθυγιεινά, ζητήματα που η κοινωνία αναγνωρίζει ως δίκαια».

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, διερωτήθηκε «ποιο είναι το ζήτημα; Να μη γίνονται οι διαδηλώσεις ή λόγω των υγειονομικών μέτρων», προσθέτοντας ότι εκείνοι τήρησαν απολύτως όλα τα μέτρα με μάσκες και αποστάσεις και λίγους συμμετέχοντες.

Όπως είπε η κυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει τον νέο νόμο στο υγειονομικό προσωπικό και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει γιατί «ακόμα και σε συνδικαλιστικά στελέχη στη Βόρεια Ελλάδα που αναδεικνύουν προβλήματα και παθογένειες στην διαχείριση της πανδημίας στα νοσοκομεία, όπως είναι στα Γιαννιτσά και στην Έδεσσα, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις».

Κλείνοντας ο κ. Γιαννακός δήλωσε πως «εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε πορείες χωρίς να τις διαπραγματευόμαστε με την Αστυνομία».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας