Βέροια

Δήμαρχος Βέροιας για το ναζιστικό ολοκαύτωμα: “Οφείλουμε να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε”

.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, αποστέλλει το παρακάτω μήνυμα:

«Η 27η Ιανουαρίου έχει ανακηρυχτεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι ευρέως γνωστό ότι κατά το ολοκαύτωμα εξοντώθηκαν περίπου 6 εκατομμύρια Εβραίοι σε όλη την Ευρώπη, εκ των οποίων 460 συντοπίτες μας, γεγονός που ουσιαστικά οδήγησε με τον πιο βίαιο τρόπο στον τερματισμό της μακραίωνης παρουσίας των Εβραίων στην πόλη μας η οποία χρονολογούνταν πίσω στον 1ο αιώνα μ.Χ. και την εποχή του Απόστολου Παύλου.

Αν θέλουμε να αποφύγουμε την επανάληψη της ιστορίας, οφείλουμε να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε. Οφείλουμε να μη ξεχάσουμε, να ενημερώσουμε και να εκπαιδεύουμε τις νεότερες γενιές για την οργανωμένη θηριωδία που έζησε η χώρα μας και όλη η Ευρώπη προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι παρόμοια τραγωδία δε θα ζήσουμε ποτέ ξανά στο μέλλον».

 

banner-article

Ροη ειδήσεων