Παιδεία

ΟΔΠΤΕ: Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στο Ν/Σ για την αστυνόμευση στα ΑΕΙ

————

Το ΚΣ της ΟΔΠΤΕ χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες των συλλόγων, τις κινητοποιήσεις, των εργαζομένων και των φοιτητών που πραγματοποιήθηκαν στις διάφορες πόλεις. Εργαζόμενοι, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές ενώσαμε τη φωνή μας και δώσαμε μια πρώτη απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης, κόντρα στο νομοσχέδιο – έκτρωμα, την ένταση της καταστολής.

Αυτός ο αγώνας πρέπει τώρα να δυναμώσει και να αγκαλιαστεί από περισσότερους συναδέλφους. Οι σύλλογοι να ενημερώσουν τους συναδέλφους με κάθε πρόσφορο τρόπο, να πάρουν και νέες πολύμορφες πρωτοβουλίες!

Η κυβέρνηση ενώ νομοθετεί ασταμάτητα σαρώνοντας δικαιώματα και κατακτήσεις (θεσμοθετώντας μέτρα που καμιά σχέση δεν έχουν με την αντιμετώπιση της πανδημίας), απαιτεί ταυτόχρονα να μείνουμε βουβοί και σε κατ’ οίκον περιορισμό. Παρουσιάζοντας τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας ως θερμοκήπια εγκληματικών ενεργειών.

Είναι οι πολιτικές διαχρονικά των κυβερνήσεων που έχουν φέρει τα Πανεπιστήμια σε αυτή την κατάσταση, με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, με τσακισμένη τη φοιτητική μέριμνα, με συνεχή υποβάθμιση των σπουδών. Μετατρέπουν τη μόρφωση σε εμπόρευμα και τα πανεπιστήμια σε μαγαζιά. Είναι οι ίδιοι που πρόθυμα δίνουν 30 εκ. ευρώ για Πανεπιστημιακή Αστυνομία, κάμερες και κάρτες εισόδου, με σχολεία και Πανεπιστήμια κλειστά αλλάζουν τον τρόπο εισαγωγής και απειλούν χιλιάδες φοιτητές με διαγραφή. Προβλέπουν ποινές μέχρι και 3 χρόνια φυλάκισης σε φοιτητές που κάνουν Γενικές Συνελεύσεις ή κινητοποιήσεις στις σχολές. Με την ευλογία των διοικήσεων, οι οποίες ούτε στην περίπτωση της πανεπιστημιακής αστυνομίας τοποθετούνται ξεκάθαρα ενάντια σε κάθε μορφή καταστολής στα ιδρύματα!

Ετοιμάζουν και νέο επεισόδιο στον αντιδημοκρατικό κατήφορο – το σχέδιο «διαχείρισης των συναθροίσεων». Στοχεύουν στο φακέλωμα κάθε εργαζόμενου που θα οργανώνει κινητοποίηση, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να φορτώνονται στα συνδικάτα δράσεις σκοτεινών μηχανισμών και προβοκάτσιες. Θέλουν να φιμώσουν και τα ΜΜΕ, όποια φωνή αμφισβητεί, καταγράφει και αποκαλύπτει την βαρβαρότητα των δυνάμεων καταστολής. Επιδιώκουν με κάθε τρόπο να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική και οι εργαζόμενοι να μην αντιδρούν! Τρέχουν να προλάβουν τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση που συσσωρεύεται και διογκώνεται.

Τα σχέδια της κυβέρνησης πρέπει να προσκρούσουν πάνω στη θέληση μας, τη θέληση των εργαζομένων και της νεολαίας. Να μην εφαρμοστούν! Δική μας επιδίωξη είναι η υπεράσπιση ενός πανεπιστημίου προσανατολισμένου στις ανάγκες φοιτητών και εργαζομένων και όχι έρμαιου των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών, γιατί αυτά θα προστατεύει και η πανεπιστημιακή αστυνομία. Παλεύουμε για ένα πανεπιστήμιο ζωντανό, ανοιχτό, με φοιτητές και εργαζόμενους παρόντες και όχι για ένα έρημο ίδρυμα-φρούριο με συστήματα και δυνάμεις ασφαλείας που δεν θα μας αφήνουν να αρθρώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης.

Καλούμε:

1) Τους εκλεγμένους στους πρωτοβάθμιους συλλόγους και όποιον συνάδελφο επιθυμεί να συμμετέχουν μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους, στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας, την Τετάρτη 27 Γενάρη στις 12:00.

2) Όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην στάση εργασίας της ΟΔΠΤΕ την Πέμπτη 28 Γενάρη από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και στο συλλαλητήριο στις 13:00 στα Προπύλαια, μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους και στα αντιστοιχα συλλαλητήρια στις υπόλοιπες πόλεις

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο των φραγμών, της καταστολής και της αστυνομοκρατίας! Ούτε σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία, όρια φοίτησης και διαγραφές!

Επιδιώκουμε – ενισχύουμε τον συντονισμό με συλλόγους εργαζομένων και φοιτητών στα Πανεπιστήμια, με συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας