Φριχτό έγκλημα κατά ζώων στα Χανιά

Κρεμασμένα και κατακρεουργημένα βρέθηκαν δύο κουταβάκια σε χωράφι του οικισμού Κεραμιών. ● Σοκαρισμένοι η κηδεμόνας των σκυλιών και οι αστυνομικοί, την υπόθεση ανέλαβε η Ασφάλεια Χανίων.

Πώς να χαρακτηρίσει κανείς τη βία και τον σαδισμό κατά των ανυπεράσπιστων; Το έγκλημα που συνέβη στην Κρήτη με θύμα δύο σκυλιά είναι σοκαριστικό: όχι μόνο είχαν κρεμάσει δύο κουτάβια, 8 και 13 μηνών, αλλά τα είχαν βασανίσει και φριχτά.

«Έχουμε δει πολλά όλα αυτά τα χρόνια, αλλά αυτό που αντιμετωπίσαμε χθες μας ξεπέρασε, ήταν ιδιαίτερα ειδεχθές έγκλημα. Πολύ σαδιστικό. Η κηδεμόνας των ζώων ζούσε 30 χρόνια στο Βέλγιο και πλέον έχει έρθει μόνιμα στα Χανιά. Είχε πάει για δύο μέρες στο πατρικό της στα Κεραμιά όπου μένουν η μητέρα και ο αδερφός της και χρειάστηκε να πάει κάπου αφήνοντας τα σκυλιά της υπό την εποπτεία το αδερφού της. Οι σκύλοι εξαφανίστηκαν και πέντε μέρες τα αναζητούσαν αδιάκοπα. Δεν είναι ότι η περιοχή είναι χωριό με γείτονες δίπλα, να πει κανείς ότι ενοχλήθηκε. Τα Κεραμιά είναι μερικοί οικισμοί. Τα εντόπισαν, την Τρίτη, κρεμασμένα και κατακρεουργημένα σε χωράφι στην περιοχή Κοντόπουλα των Κεραμιών, σε έναν παράδρομο 100 μέτρα από τον δρόμο. Ο δράστης εντελώς σαδιστικά είχε γδάρει τα πόδια των ζώων και είχε αφαιρέσει τα νύχια τους. Οι λέξεις δεν φτάνουν για να περιγράψουμε τη βία που ανυπεράσπιστα, άκακα πλάσματα βιώνουν μέχρι θανάτου στην Ελλάδα. Και το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν μιλάει», μας λέει για το περιστατικό η πρόεδρος του συλλόγου «Η προστασία των ζώων» Εφη Τσεκμετζόγλου.

Η κηδεμόνας τους είναι σοκαρισμένη, όπως και οι αστυνομικοί που πήγαν στον τόπο του εγκλήματος. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Χανίων, καθώς στο σημείο βρέθηκε και ένα μαχαίρι, οπότε τους διαβεβαίωσαν ότι θα γίνουν εξειδικευμένοι έλεγχοι πέρα από τη νεκροψία της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

«Δεν ανοίγουν στόματα»

Η κ. Τσεκμετζόγλου μάς μιλά για τις «πάμπολλες» καταγγελίες που δέχονται για τη συγκεκριμένη περιοχή, «αλλά κανένα στόμα δεν ανοίγει ποτέ» και καλεί την Αστυνομία «να αποδείξει ότι δεν επικρατεί άλλος νόμος εκεί πάνω, διενεργώντας ενδελεχή έρευνα και συλλαμβάνοντας τον δράστη, ο οποίος προφανώς κάνει “προθέρμανση” για τα βιαιότερα εγκλήματα που θα ακολουθήσουν». Συνεχίζει: «Δεν είμαστε μάντεις κακών, η επιστήμη το βεβαιώνει, το ζήσαμε και πέρσι στα Αφράτα όπου τα στόματα άνοιξαν μετά το φριχτό έγκλημα». Και μας θυμίζει το περιστατικό με την άτυχη βιολόγο, όταν, αφότου πιάστηκε ο δράστης, παρουσιάστηκαν μάρτυρες για να καταθέσουν ότι από μικρός κακοποιούσε και βασάνιζε ζώα, κάτι που το γνώριζαν όλοι.

Την πρόεδρο του συλλόγου την έχει θορυβήσει το γεγονός ότι η βία εντείνεται, γίνεται όλο και σκληρότερη σε βαθμό που δεν αντέχεται, ωστόσο στα περισσότερα από 10 χρόνια που ασχολείται με την προστασία των ζώων στα Χανιά έχει δει και κάποιες αλλαγές προς το καλύτερο.

Η ίδια ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη στη μνήμη του μόλις οκτώ μηνών Τζακ και του δεκατριών μηνών Λεωνίδα.

 efsyn.gr

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 35233 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια