Νίκος Μπελαβίλας, καθηγητής ΕΜΠ: "Ενώ το 2013 ο Μητσοτάκης απέλυσε τους φύλακες των ΑΕΙ, σήμερα προσλαμβάνει αστυνομικούς"

Από τις διαμαρτυρίες των απολυμένων φυλάκων των ΑΕΙ το 2013

«Ο ίδιος που σήμερα προσλαμβάνει αστυνομικούς για τα πανεπιστήμια πριν επτά χρόνια απέλυε τους φύλακες των πανεπιστημίων»

Ο Νίκος Μπελαβίλας, καθηγητής του ΕΜΠ, ανασύρει τη «δράση» του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2013, όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Νίκος Μπελαβίλας

«Ο ίδιος που σήμερα προσλαμβάνει αστυνομικούς για τα πανεπιστήμια πριν επτά χρόνια απέλυε τους φύλακες των πανεπιστημίων» και εξηγεί ότι «ο  νυν πρωθυπουργός τον Σεπτέμβριο 2013 αναγγέλλει την απόλυση 1.349 εργαζομένων από τα 8 μεγαλύτερα πανεπιστήμια. Ανάμεσα τους περιλαμβάνεται και ένα μεγάλο τμήμα του προσωπικού φύλαξης, με κύρια πληττόμενα ιδρύματα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών».

«Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός, ο ίδιος που σχεδίασε τη διάλυση το 2013, αναγγέλλει την εγκατάσταση 1.000 αστυνομικών μέσα στους χώρους των τεσσάρων μεγαλύτερων ΑΕΙ, μεταξύ των οποίων το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ γιατί η φύλαξη τους δεν είναι επαρκής. Το σχέδιο τότε και τώρα ήταν ένα: Ούτε η φύλαξη, ούτε η προστασία αλλά η διάλυση των πανεπιστημίων και η μετακίνηση χιλιάδων νέων στα ιδιωτικά κολλέγια».

Από τις διαμαρτυρίες των απολυμένων φυλάκων των ΑΕΙ το 2013

Nikos Belavilas

last Sunday

Ο ίδιος που σήμερα προσλαμβάνει αστυνομικούς για τα πανεπιστήμια πριν επτά χρόνια απέλυε τους φύλακες των πανεπιστημίων. Ο νυν πρωθυπουργός και τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης τον Σεπτέμβριο 2013 αναγγέλλει την απόλυση 1.349 εργαζομένων από τα 8 μεγαλύτερα πανεπιστήμια. Ανάμεσα τους περιλαμβάνεται και ένα μεγάλο τμήμα του προσωπικού φύλαξης, με κύρια πληττόμενα ιδρύματα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός, ο ίδιος που σχεδίασε τη διάλυση το 2013, αναγγέλλει την εγκατάσταση 1.000 αστυνομικών μέσα στους χώρους των τεσσάρων μεγαλύτερων ΑΕΙ, μεταξύ των οποίων το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ γιατί η φύλαξη τους δεν είναι επαρκής. Το σχέδιο τότε και τώρα ήταν ένα: Ούτε η φύλαξη, ούτε η προστασία αλλά η διάλυση των πανεπιστημίων και η μετακίνηση χιλιάδων νέων στα ιδιωτικά κολλέγια.
Οι εικόνες από τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΜΠ τον Σεπτέμβριο-Νοέμβριο 2013 οι οποίες τίναξαν στον αέρα εκείνη τη «μεταρρύθμιση» των μαζικών απολύσεων.

Από τις διαμαρτυρίες των απολυμένων φυλάκων των ΑΕΙ το 2013

Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια

paratiritirio.edu.gr

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 35161 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια