Πολιτισμός

Δημήτρης Γκοτσόπουλος: Ο άνθρωπος, ο ηθοποιός και οι «Άγριες Μέλισσες»

—————-

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος που ερμηνεύει έναν από τους κομβικούς ρόλους στις «Άγριες Μέλισσες», σε ένα μικρό ενημερωτικό πορτρέτο του. Ο άνθρωπος, ο ηθοποιός και οι …”Μέλισσες”.

της: Έπη Τρίμη

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος  γεννήθηκε στο Μιράλι της Αχαΐας στις 29/10/1985 και μεγάλωσε εκεί. Σπούδασε οικονομικά και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών.

 Στην εφηβεία του είχε σκεφτεί πολύ έντονα να σπουδάσει στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα το τμήμα της Θεολογίας. Μεγαλώνοντας άλλαξε γνώμη και έτσι βρέθηκε να σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων. Στα 23 του αποφάσισε να στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών.

Είναι 34 χρόνων, έχει ύψος 1,88 μ. και είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Ως έφηβος είχε ασχοληθεί με τον αθλητισμό -τριπλούν & βάδην – και μάλιστα στα 17 του, το 2002, κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων στα 10 χλμ. βάδην. Είναι μελαγχολικός και ανήσυχος.

Η επαγγελματική πορεία και τα επιτεύγματα

Ο Δημήτρης είχε εργαστεί και ως σερβιτόρος σε τηλεφωνικό κέντρο και σε οικοδομή. Έχει παίξει στην Δικαίωση το 2014 αλλά το τηλεοπτικό κοινό τον αγάπησε μέσα από τη συμμετοχή του στη σειρά Άγριες Μέλισσες. Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του το 2020  μίλησε για την προσωπική του ζωή, τη σχέση με την οικογένειά του και την σχέση που διατηρεί με τον καθρέφτη του έχοντας πει:«Έχω υπάρξει σκληρός και έχω ανταπεξέλθει σε σκληρές καταστάσεις, σε απώλειες. Ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο, τη σχέση μου με την οικογένεια μου κάποια στιγμή την γκρέμισα και τη δόμησα από την αρχή. Και είμαι περήφανος για τους γονείς μου. Έκαναν πέντε παιδιά. Έχω τέσσερις αδελφές» , σημειώνει χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Ο χαμός του πατέρα του

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος είπε χαρακτηριστικά. “Χάσαμε τον πατέρα μου πριν 11 χρόνια και μετά από αυτή την απώλεια τα καταφέραμε. Σταθήκαμε στα πόδια μας. Είμαστε δεμένη οικογένεια. Τις αγαπώ τις αδελφές μου. Και βεβαίως τη μητέρα μου, την κυρία Αθανασία, τη λατρεύω. Και όσο μεγαλώνουμε η σχέση μας βαθαίνει”.

Οι 3 αδελφές

Η πρώτη, αδελφή του Δημήτρη Γκοτσόπουλου  η Νίκη, είναι βρεφοκόμος. Η δεύτερη, η Αναστασία, είναι τραπεζικός και καθηγήτρια ταγκό. Η τρίτη, η Ειρήνη, ασχολείται με την κοινωνική εργασία και της αρέσει να χορεύει R’ n’ B. Η τέταρτη, η Δέσποινα, είναι δασκάλα και τραγουδάει. Ήταν η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Carte Postale. Ο πατέρας μας, ο Σπύρος, είχε μια καλλιτεχνική φύση. Ήταν ένας ελαιοχρωματιστής που ζωγράφιζε υπέροχα και αντιμετώπιζε τη δουλειά του ως τέχνη. Επίσης, είχε μια υπέροχη φωνή. Νομίζω πως από αυτόν κληρονόμησα την αγάπη μου για την τέχνη.

Η ομορφιά δεν βρίσκεται σ’ αυτό που φαίνεται

Για τρία χρόνια στο σπίτι μου δεν είχα καθρέφτη. Πολλές φορές και στις «Άγριες Μέλισσες» σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να παίζω πιο «φαραωνικά». Να κατεβάζω τη φωνή μου, να την κάνω μπάσα, να έχω δραματικές εξάρσεις. Δεν με ενδιαφέρει. Θέλω να παίζω εσωτερικά. Με τα βλέμματα. Η ομορφιά δεν βρίσκεται σε αυτό που «φαίνεται.  Ένας εμφανίσιμος ηθοποιός οφείλει να ξεπεράσει το αυταπόδεικτο της ομορφιάς του. Αυτή είναι η δυσκολία, να κάνεις το θεατή να σταθεί στην ερμηνεία σου και όχι μόνο στην εμφάνιση σου. Εν τέλει πάντως ας έχουμε υπ’ όψιν ότι ο κόσμος είναι πιο ευφυής από ό,τι νομίζουμε και πως, έστω και ασυνείδητα, αντιλαμβάνεται πότε ένας ηθοποιός εκμεταλλεύεται την εμφάνιση του για να προχωρήσει και πότε καταφέρνει και την ξεπερνάει», είπε ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος στο BHMAmagazino.

Η επιθυμία για γάμο και οικογένεια

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για το ενδεχόμενο ενός γάμου στο μέλλον, αφού πρόσφατα πάντρεψε έναν καλό του φίλο στην Σίφνο.Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος είπε τον Οκτώβριο του 2020: “Ναι βέβαια και θα παντρευόμουν. Είναι μια ωραία συνθήκη αν είναι ο σκοπός του ανθρώπου να δημιουργήσει μια οικογένεια. Εμένα θα με ενδιέφερε να κάνω παιδιά και να δημιουργήσω μια οικογένεια. Είναι ένας απαραίτητος λόγος για να έχει το παιδί ένα ασφαλές περιβάλλον. Τα αγαπάω πάρα πολύ τα παιδιά, αυτή είναι η αλήθεια και χαζεύω πάρα πολύ στην σειρά. Στα καινούρια επεισόδια έχουμε αυτό το πέρασμα των έξι χρόνων και υπάρχουν γυρίσματα με παιδιά. Όσο δύσκολο είναι λόγω Covid κι επειδή πρέπει να έρθουν μετά το σχολείο. Είναι δύσκολο γιατί δεν μπορείς να τα πειθαρχήσεις αλλά τα μάτια τους, ο τρόπος που μιλάνε, που λένε το κείμενο είναι τόσο αγνός”.

Η φιλία με τη Μαρία Κίτσου

«Η αλήθεια είναι ότι μοιραζόμαστε πολλά όσον αφορά τη διαχείριση πραγμάτων. Τη Μαρία δεν τη γνώριζα προσωπικά πριν τις «Άγριες Μέλισσες». Την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε στο πλατό είχα άγχος. Είναι λογικό όταν καλείσαι να παίξεις δίπλα σε έμπειρους και καταξιωμένους ηθοποιούς. Με τη Μαρία έγινε κάτι μαγικό. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα ότι παίζουμε επί ίσοις όροις. Μια από τις πρώτες σκηνές που γυρίσαμε ήταν εκείνη με το πρώτο μας φιλί και ένα χαστούκι. Με άφησε να οδηγήσω.

Αργότερα μου εξομολογήθηκε ότι και εγώ την έκανα να νιώσει άνετα. Κουμπώσαμε με έναν τρόπο. Και επειδή έχουμε πολύ σημαντικές σκηνές βρισκόμασταν από την αρχή και εκτός πλατό για πρόβες. Ήταν απαίτηση και των δυο μας. Μένουμε άλλωστε και κοντά. Και τώρα στην καραντίνα, είχαμε παρηγοριά ο ένας τον άλλον. Είδαμε μαζί πολλές ταινίες, σχολιάζαμε. Μου λέει η Μαρία – μεγάλη κουβέντα βέβαια – ότι καλλιτεχνικά εμπνέουμε ο ένας τον άλλον. Νομίζω ότι είναι αμφίδρομο».

Πηγές: wikipedia| BHMAmagazino | polismagazino.gr | The 2night show

  Enimerotiko

banner-article

Ροη ειδήσεων