Κορωνοϊός Κόσμος

Δημήτρης Γάκης: Απαράδεκτη η δήλωση Μόσιαλου για τους 23 θανάτους στη Νορβηγία μετά τον εμβολιασμό με εμβόλιο της Pfizer

Ο κ. Μόσιαλος, σε σημερινή ανάρτηση του που δημοσιοποίηθηκε στο in.gr και στα ΝΕΑ , παρουσιάζει με καθησυχαστικό τρόπο την ανακοίνωση των Νορβηγικών Αρχών Υγείας, ότι υπήρξαν 13 ΘΑΝΑΤΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΕΝΤΩΝ, ηλικίας άνω των 80 ετών.

Η πραγματικότητα είναι διαφορετική από την εμφανιζόμενη.
Οι Νορβηγικές αρχές λεν ότι οι θάνατοι αυτοί ΜΠΟΡΕΙ να οφείλονται στον εμβολιασμό (κατόπιν νεκροτομής)

Τόσο το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας όσο και Νορβηγικός Οργανισμός Φαρμάκου ΑΛΛΑΞΑΝ την οδηγία εμβολιασμού για άτομα άνω των 80 ετών!
Συνιστούν αποφυγή εμβολιασμού εάν η υγεία των ατόμων άνω των 80 ετών είναι εύθραυστη !
Αυτό ανέφερε ο επί κεφαλής Steinar Madsen (αυτά τα αποσιωπεί ο κ. Μόσιαλος!!!)

Δείτε την τελευταία ενημέρωση από το Bloomberg :Οι θάνατοι μετά εμβολιασμό είναι 23. Από αυτούς οι 13 υπεβλήθησαν σε νεκροτομή.
Παρά το γεγονός ότι έχουν διενεργηθεί πολλοί εμβολιασμοί σε αυτό το τμήμα του πληθυσμού. https://mobile.twitter.com/…/1349798503464230915/photo/3

Θα τονίσω, με έμφαση, ότι στην Ιατρική, ποτέ δεν κάνουμε καθησυχαστικές δηλώσεις, που μπορούν να στοιχίσουν ζώες, μέχρι να διερευνηθούν τα περιστατικά (εν προκειμένω από τις Νορβηγικές αρχές.)

Θα τονίσω, επίσης, ότι, στην Κλινική Ιατρική πάντοτε παίρνουμε υπ´ όψιν μας την χειρότερη ΕΚΔΟΧΗ ΜΕΧΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΥ.  (Να θυμίσω ότι ο κ. Μόσιαλος δεν είναι κλινικός γιατρός, είναι οικονομολόγος υγείας και συμμετείχε στο ψαλίδισμα του ΕΣΥ επί κυβερνήσεως Παπανδρέου όπου ήταν Υπουργός)

 

———————–

Δείτε την σχετική ανάρτηση Μόσιαλου κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://www.facebook.com/i.mos2020/posts/3673213919384534
————–
Διάφορα άρθρα στα ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν πως στη Νορβηγία πέθαναν 23 άτομα μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Pfizer. Τι ισχύει όμως; Στη Νορβηγία, όπως και σε κάθε χώρα όταν πεθάνει κάποιος μετά από εμβολιασμό ο θάνατος δηλώνεται αμέσως στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι θάνατοι συνδέονται με τον εμβολιασμό. Η ίδια πρακτική ακολουθείται και με τις παρενέργειες των εμβολίων, όπως και όλων των φαρμάκων. Θα θυμάστε ότι θανάτους είχαμε και στη διάρκεια των κλινικών δοκιμών, που όμως δεν αποδόθηκαν στους εμβολιασμούς. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, οι θάνατοι ήταν περισσότεροι στους μη-εμβολιασθέντες, και στατιστικά η διαφορά δεν ήταν σημαντική.

Οι θάνατοι στη Νορβηγία αφορούν σε ηλικιωμένους ανθρώπους -ηλικίας άνω των 80 ετών, ενώ κάποιοι ήταν και άνω των 90 ετών- και είχαν υποκείμενα νοσήματα και πολλά προβλήματα υγείας. Στη Νορβηγία έχουν εμβολιαστεί πάνω από 30.000 ανθρωποι με το εμβόλιο της Pfizer, και έχει ανακοινωθεί πως αύριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Moderna.

Οι Νορβηγικές αρχές, εκδίδουν εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτιο αναφορικά με τους εμβολιασμούς, που εμπεριέχει τις αναφορές για παρενέργειες ανά ηλικία. Σε ερώτηση που έγινε (καθώς το δελτίο εκδόθηκε σήμερα) δήλωσαν ότι διερευνούν τις συνθήκες σε 13 από αυτούς τους θανάτους και σωστά κάνουν. Όπως ερευνούν και τη φύση των άλλων παρενεργειών – 9 σοβαρών και 7 ήπιων περιστατικών- που αναφέρθηκαν από υγειονομικούς και εμβολιασθέντες στις ρυθμιστικές αρχές.

Τόνισαν όμως ότι θεωρούν πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για το θάνατο ως παρενέργεια του εμβολίου.

Γιατί το λένε αυτό όμως; Γιατί δήλωσαν παράλληλα ότι ήταν αναμενόμενο να πεθάνουν λίγοι υπερήλικες αμέσως μετά τον εμβολιασμό τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, τις 2 εβδομάδες του έτους πριν τους εμβολιασμούς, στη Νορβηγία πέθαναν 498 άνθρωποι ηλικίας άνω των 80 ετών και 360 άνθρωποι άνω των 90 ετών. Χωρίς να έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό.

Επομένως, θα έλεγα να περιμένουμε τις διευκρινήσεις των Νορβηγών για τα ακριβή αίτια θανάτου των εμβολιασθέντων.
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα επικοινωνήσω με το υπουργείο υγείας της Νορβηγίας. Με τους Νορβηγούς συνεργάζομαι τον τελευταίο χρόνο για τη διοργάνωση ενός φόρουμ για καινοτόμα φάρμακα που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2021. Επικοινώνησα ήδη με τον Hans Kluge διευθυντή του ευρωπαϊκού γραφείου του ΠΟΥ, και θα μιλήσουμε αύριο για αυτό το θέμα.

banner-article

Ροη ειδήσεων