Κόσμος

Σκύλος φυλάει εδώ και τρία χρόνια τον τάφο ενός παιδιού. Ήταν αχώριστοι

.
Η Mino, ένας θηλυκός σκύλος 4 ετών, έχει περάσει τα τελευταία τρία φυλάγοντας τον τάφο του ιδιοκτήτη της, ενός 2χρονου αγοριού που πνίγηκε κοντά στο σπίτι του, στο Βιετνάμ. Ο σκύλος και το αγόρι ήταν αχώριστοι εκείνον τον ένα χρόνο που έζησαν μαζί.
.
Το κατάμαυρο τρίχωμα της Mino έχει γίνει σκούρο καφέ στο κάτω μέρος της ράχης της, κάτι που η οικογένεια αποδίδει στις ατελείωτες ώρες που περνά στον ήλιο αλλά και τη βροχή, ξαπλωμένη επάνω στον τάφο του μικρού αγοριού, στην επαρχία Λονγκ Αν.
.
Η Nguyen Thi Ut, γιαγιά του παιδιού, είπε στο Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (EFE) πως τρεις ημέρες μετά την ταφή, που έγινε στο πίσω μέρος του σπιτιού, ο σκύλος κάθισε πάνω στον τάφο και κανείς δεν μπορούσε να τον πάρει από εκεί. «Προσπάθησα να την σταματήσω από το να πηγαίνει, επειδή δεν μου φαινόταν σωστό, αλλά πάντα κατέληγε να επιστρέφει εκεί. Τελικά αποφάσισα να την αφήσω», είπε η 57χρονη.
.
Η Mino ήρθε στην οικογένεια όταν ήταν ακόμη κουτάβι και ο μικρός Khet μόλις ενός έτους. Οι δυο τους έγιναν αμέσως φίλοι, θυμάται η ίδια. Περνούσαν μαζί όλη την ημέρα παίζοντας, ενώ οι γονείς εργάζονταν και οι παππούδες φρόντιζαν το σπίτι. Η ξεχωριστή σχέση ανάμεσά τους διαλύθηκε από τον τραγικό θάνατο του Khet σε ηλικία 2 ετών.
.
Μια μέρα, ενώ η μητέρα του μαγείρευε, ο Khet περιπλανιόταν εκτός σπιτιού, πέρασε τον χωματόδρομο που χωρίζει το σπίτι από το κοντινό κανάλι και έπεσε μέσα στο νερό χωρίς κάποιος να προλάβει να τον σώσει.
.
Αποφάσισαν να ταφεί πίσω από το σπίτι του, όπως συνηθίζεται στα χωριά του Βιετνάμ, και τρεις ημέρες αργότερα, η Mino κάθισε επάνω στην ταφόπλακα, το σημείο όπου έχει περάσει τον περισσότερο καιρό της από την τραγωδία της οικογένειας και έπειτα.
.
Φιλική εκ φύσεως, η Mino έρχεται κάθε φορά για να χαιρετίσει τους επισκέπτες και κάθεται για μερικά λεπτά, ξαπλωμένη δίπλα στο τραπέζι στην είσοδο του σπιτιού. Ωστόσο μετά από λίγο, επιστρέφει στη θέση της στην ταφόπλακα, την οποία αφήνει ώρες μετά την δύση του ηλίου. «Πάντα έρχεται στο σπίτι για μερικές ώρες το μεσημέρι και μετά φεύγει ξανά, ακόμη κι αν έχει πολύ ήλιο ή βρέχει. Μερικές φορές περνάει ακόμη και ολόκληρη τη νύχτα εκεί», λέει η γιαγιά, που είναι πεπεισμένη ότι το ζώο γνωρίζει τι έχει συμβεί στο παιδί και πως το σώμα του είναι θαμμένο εκεί.
.
Η Mino είναι πολύ ήσυχη- δεν γαυγίζει ούτε αλυχτάει πάνω από τον τάφο, απλώς ξαπλώνει και μένει εκεί για το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας. «Μερικές φορές παίρνει κάποιο φαγητό ή φρούτο και το αφήνει δίπλα στον τάφο», λέει ο πατέρας του Khet, Nguyen Thanh Go. Η μεγαλύτερη αδερφή του Khet, που είναι έξι ετών, παίζει γύρω από το σπίτι ενώ ο πατέρας προσέχει το 11 μηνών μωρό, που γεννήθηκε δυο χρόνια μετά τον θάνατο του αγοριού. Η Mino είναι πολύ τρυφερή απέναντι και στους δυο αλλά η γιαγιά λέει πως δεν έχει αναπτύξει στενό δέσιμο με κανένα άλλο από τα εγγόνια της, όπως εκείνο που είχε με τον Khet.
.
Γνωρίζοντας τις πολλές ώρες που η Mino περνάει έξω στον ήλιο και τη βροχή, ένας φίλος της οικογένειας τούς έδωσε ένα σπιτάκι για να μένει, αλλά χρειάστηκε να το μετακινήσουν σε μερικές ημέρες επειδή κάποιος συγγενής επικαλέστηκε ιδιοκτησία της γης και διαμαρτυρήθηκε, οπότε τον Μάρτιο σχεδιάζουν μια τελετή για να μετακομίσουν τον τάφο πιο κοντά στο σπίτι.
.
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας