Κοινωνία

Συνέλαβαν γυναίκα στην Κάλυμνο – Είχε «ψαρέψει» 56 αρχαία πήλινα αντικείμενα

————–

Κάθε φορά που έκανε βουτιά «ψάρευε» και ένα αρχαίο αντικείμενο. Έχει στη συλλογή της 56 αρχαία πήλινα αντικείμενα και κυρίως αμφορείς, αγγεία και κύπελλα. Τελικά την συνέλαβε η Αστυνομία για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία της κατηγορούμενης όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 56 αρχαία πήλινα αντικείμενα ενάλιας προελεύσεως και κυρίως αμφορείς, αγγεία και κύπελλα.

Τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα εκτιμάται ότι κατατάσσονται στην Υστερορωμαϊκή – Βυζαντινή – Μεταβυζαντινή περίοδο και παραδόθηκαν σε αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω αξιολόγηση και χρονολόγηση.

Η κατηγορούμενη έκανε πολλές φορές βουτιά στη θάλασσα και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου βρέθηκαν πολλά απο τα αρχαία ώστε να αναλάβουν δράση οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.

banner-article

Ροη ειδήσεων