Κόσμος

Ο θάνατος είναι λευκός στη Μαδρίτη…

Οι σημερινές τηλεοπτικές ειδήσεις είχαν ανάμεσα στα κυριότερα θέματα και την χιονισμένη Μαδρίτη, όπου, όπως ειπώθηκε, χιόνιζε για 30 ολόκληρες ώρες.

Οι παρουσιαστές, για να μην τρομάξουν οι τηλεθεατές με τον δικό μας χειμώνα, που θα χτυπήσει την πόρτα της Ελλάδας την ερχόμενη Πέμπτη, έσπευσαν να ρωτήσουν τους μετεωρολόγους τους αν θα έχει την ίδια δριμύτητα μ’ εκείνον της Μαδρίτης. Η καθησυχαστική απάντηση τούς οδήγησε στην επόμενη είδηση, αφού είπαν, χωρίς να σταθούν, και για τα τέσσερα θύματα που είχε ο ισπανικός χιονιάς. Ανάμεσά τους και ένας άστεγος.

Και βέβαια, εξαιρετικές οι φωτογραφίες της χιονισμένης Μαδρίτης, σχεδόν παραμυθένιες, ή τι κρίμα, όσοι πήγαν στα supermarket  και δεν μπορούσαν από το χιόνι να μεταφέρουν, οι καημένοι τις βαριές σακούλες τους με τα τρόφιμα…

Όμως μία και μόνο φωτογραφία ακυρώνει όλη τη λάμψη του Δυτικού Πολιτισμού. Ένας από τους άστεγους της Μαδρίτης, μαζεμένος στην είσοδο κάποιας πολυκατοικίας, με τη μάσκα του – μην τον πιάσει και κανένας κορωνοϊός – νιώθει δίπλα του την ανάσα του θανάτου.

Κι αυτός ο θάνατος δεν είναι μαύρος, όπως τον φανταζόμαστε. Είναι λευκός! Πάναγνος! Όπως όσοι θέλουν να παρουσιάζονται κρατώντας τις τύχες των πολιτών τους, όπου γης…

far

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας