Παιδεία

«Όχι» στην αστυνομία των πανεπιστημίων λένε 870 καθηγητές ΑΕΙ

————-

Περισσότεροι από 870 πανεπιστημιακοί καθηγητές αντιδρούν στην ενεργοποίηση του νέου Σώματος αστυνόμευσης των Πανεπιστημίων, ενώνοντας τη φωνή τους με χιλιάδες φοιτητές που αντιτίθενται σε αυτόν τον σχεδιασμό.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της «Πρωτοβουλίας Πανεπιστηµιακών»,  η συγκεκριμένη κυβερνητική πρωτοβουλία «παραβιάζει το συνταγµατικά κατοχυρωµένο αυτοδιοίκητο των Πανεπιστηµίων».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση την «Πρωτοβουλίας Πανεπιστηµιακών»:

«Περισσότεροι από 870 διδάσκοντες από όλα τα ελληνικά πανεπιστήµια έρχονται να προσθέσουν τη φωνή τους δίπλα στις αντιδράσεις δεκάδων Συγκλήτων, Σχολών, Τµηµάτων και συλλόγων διδασκόντων και διοικητικών που αντιτίθενται στην παρουσία της αστυνοµίας στα Πανεπιστήµια. Χαρακτηριστικά αναφέρουµε τις αποφάσεις των Συγκλήτων ΑΠΘ, Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών, Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας, Παντείου Πανεπιστηµίου, Πανεπιστηµίου Κρήτης, Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστηµίου, Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων κ.ά. Όσοι και όσες υπογράφουν το κείµενο της «Πρωτοβουλίας Πανεπιστηµιακών» (https://www.facebook.com/OxiAstynomiaStaPanepistimia) αντιτίθενται στη σχεδιαζόµενη από την κυβέρνηση σύσταση νέου αστυνοµικού σώµατος, της «Οµάδας Προστασίας των Πανεπιστηµιακών Ιδρυµάτων», το οποίο εγκαθιστάµενο στα ΑΕΙ θα αναφέρεται απευθείας στην Ελληνική Αστυνοµία και όχι στις πανεπιστηµιακές αρχές. Η κυβερνητική αυτή πρωτοβουλία παραβιάζει το συνταγµατικά κατοχυρωµένο αυτοδιοίκητο των Πανεπιστηµίων.

Ταυτόχρονα µε πρωτοβουλία φοιτητών κυκλοφορεί κείµενο το οποίο πλησιάζει τις 10 χιλιάδες υπογραφές, το οποίο θα δηµοσιοποιηθεί σύντοµα.

Μπορείτε να δείτε τις υπογραφές της «Πρωτοβουλίας Πανεπιστημιακών: Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια» στον εξής σύνδεσμο: http://bit.ly/NoUniPolice_signatures».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας