Κόσμος

Και επισήμως Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν – Επικυρώθηκε η νίκη του

Επικυρώθηκε η νίκη του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές, καθιστώντας τον τον 46ο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Επικυρώθηκε η νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο που αμαύρωσε τη δημοκρατία των ΗΠΑ.

Το Κογκρέσο υπερψήφισε την επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων της 3ης Νοεμβρίου, ύστερα από τις αιματηρές εικόνες που έλαβαν χώρα στην πρωτεύουσα.

Ο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές με 306 εκλέκτορες έναντι των 232 του Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο ήταν δεκάδες οι γερουσιαστές και περισσότερα από 100 τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων που αντιτάχθηκαν στην επικύρωση της νίκης Μπάιντεν.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια των σκηνών χάους έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα η οποία πυροβολήθηκε από αστυνομικούς εντός του ιστορικού χώρου.

Προ των πρωτοφανών εικόνων που εκτυλίχθηκαν, ο εν ενεργεία Πρόεδρος είχε δηλώσει πως δεν θα αποδεχθεί τη νίκη του, καταγγέλλοντας «κλοπή».

Οι τέσσερις ώρες που άλλαξαν την ιστορία των ΗΠΑ

Τέσσερις ώρες ήταν αρκετές για να αλλάξουν την ιστορία των ΗΠΑ, καθώς οι σκηνές χάους στο Καπιτώλιο αποτελούν πλήγμα στη δημοκρατία της χώρας.

Οι διαδηλωτές, που φέρεται να οργανώθηκαν μέσω ακροδεξιών ιστοσελίδων, έφτασαν στο Καπιτώλιο και κατάφεραν να εισέλθουν στο εσωτερικό, ξεπερνώντας όλα τα επίπεδα ασφαλείας.

Έσπασαν παράθυρα κατά την είσοδό τους, ενώ λεηλάτησαν γραφεία και έβγαζαν selfies για να αποτυπώσουν την ιστορική τους νίκης. Μετά το πέρασμά τους, καταγράφηκαν σημαντικές ζημιές.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τα κατεστραμμένα έπιπλα, μετά την εισβολή.

Καταστροφές στους διαδρόμους του Καπιτωλίου
Καταστροφές στους διαδρόμους του Καπιτωλίου

Τα σώματα ασφαλείας εξασφάλισαν την προστασία των γερουσιαστών, τραβώντας όπλα εντός της αίθουσας όπου ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση για την επικύρωση του Μπάιντεν, ενώ στη συνέχεια οι εκλεγμένοι του αμερικανικού έθνους φυγαδεύτηκαν.

K1ntups!2
Άνδρες της ασφάλειας του Καπιτωλίου με τα όπλα στο χέρι

«Δεν νικήσατε, η βία δεν νικά ποτέ» τόνισε ο εν ενεργεία αντιπρόεδρος της χώρας Μάικ Πενς, μετά την επιστροφή στις εργασίες της συνεδρίασης.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας