Κοινωνία

ΟΤΟΕ: Λουκέτο τραπεζών σε ακόμα 160 καταστήματα – Έκλεισαν 900 σε 5 χρόνια

Με τηλεοπτικό μήνυμα η ΟΤΟΕ αποκαλύπτει την πραγματική κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στον τραπεζικό κλάδο με το λουκέτο σε εκατοντάδες καταστήματα και την “εξαφάνιση” τραπεζών και επομένως δυνατότητας διά ζώσης συναλλαγής πολιτών με κατάστημα σε πάρα πολλές μεγάλες και μικρότερες περιοχές της χώρας.

Όπως αναφέρει στο βίντεό της η ΟΤΟΕ, οι διοικήσεις των τραπεζών αποφάσισαν την διακοπή σε ακόμα 160 καταστήματα, ενώ συνολικά ανέρχονται σε 900 τα καταστήματα που έκλεισαν από το 2015.΄Η μετράμε 2.435 καταστήματα λιγότερα από το 2008. Μέσα σε δώδεκα έτη τα τραπεζικά καταστήματα μειώθηκαν κατά 60%!

Όπως επισημαίνει η ΟΤΟΕ, αυτό έχει οδηγήσει σε ουρές, υποβάθμιση στην εξυπηρέτηση των πελατών και ιδίως των ηλικιωμένων.

Σε πολλούς δήμους δεν υπάρχει πλέον κανένα υποκατάστημα, ενώ πιο έντονο είναι το πρόβλημα στα νησιά.

Η ΟΤΟΕ κάνει λόγο για τραπεζικό αποκλεισμό του πληθυσμού, με τις πρακτικές συρρίκνωσης των καταστημάτων, αλλά και για προβλήματα στην παροχή συμβουλών και χρηματοδότησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων από την έλλειψη επικοινωνίας πρόσωπο με πρόσωπο.

Μεταξύ άλλων η ΟΤΟΕ απαιτεί αναβάθμιση των προσφερόμενων τραπεζικών υπηρεσιών και προϊόντων και ισότιμη πρόσβαση του πληθυσμού στις τραπεζικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων