Κορωνοϊός

ΚΙΝΑΛ Ημαθίας: Να σταματήσουν οι κατά προτεραιότητα προκλητικοί εμβολιασμοί κυβερνητικών αξιωματούχων

Το κράτος πρέπει να λειτουργεί με κανόνες και να οργανώνεται έτσι ώστε να διασφαλίζει τόσο τη δίκαιη κατανομή των εμβολίων με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, όσο και τη διαφάνεια της διαδικασίας η οποία ενισχύει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την εμπιστοσύνη των πολιτών στους εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών  4 είναι οι κατηγορίες πολιτών που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα:

  1. ο αυξημένος κίνδυνος από νόσηση (πχ ηλικιωμένοι)

  2. ο αυξημένος κίνδυνος λόγω έκθεσης στον ιό (πχ υγειονομικοί)

  3. όσοι διασφαλίζουν τη φροντίδα και τη νοσηλεία ατόμων ευάλωτων

  4. οι λίγοι, όμως απαραίτητοι υπάλληλοι για τη λειτουργία του Κράτους (50 δήλωσε η κυβέρνηση ότι ήταν στις 28/12/2020)

Στο πλαίσιο αυτό, οι υγειονομικοί υπάλληλοι που έχουν αναλάβει το έργο του εμβολιασμού, δεν εμβολιάζουν όποιον εμφανιστεί στην είσοδο του εμβολιαστικού κέντρου, αλλά ζητούν κάποιο αποδεικτικό στοιχείο ότι ο υποψήφιος να εμβολιαστεί ανήκει σε μία από τις παραπάνω ομάδες.

Το επικοινωνιακό show της Κυβέρνησης με τα εμβόλια κρύβει δυστυχώς και αδιαφάνεια. Ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός τόσων κρατικών αξιωματούχων παίρνει πια προκλητικές διαστάσεις. Η σειρά του εμβολιασμού έχει σε προτεραιότητα υγειονομικούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τις ευπαθείς ομάδες. Κανέναν άλλον. Να δημοσιοποιηθεί άμεσα ο κατάλογος όσων έχουν εμβολιαστεί κατ’ εξαίρεση (πλην υγειονομικών και ευπαθών ομάδων).

Η εθνική αρχή διαφάνειας, η οποία αναφέρεται στο σχέδιο του υπουργείου υγείας ότι θα διασφαλίζει την ακεραιότητα της πορείας των εμβολιασμών, με ποιον τρόπο παρακολουθεί και ελέγχει ότι δεν παρεισφρέουν «χάρες» και δεν είναι ευάλωτη η εμβολιαστική αλυσίδα σε πελατειακές πιέσεις;

Από τα γαλάζια παιδιά περάσαμε στα γαλάζια εμβόλια. Από χθες αρκετοί υπουργοί και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πήραν τη θέση ευπαθών ομάδων που θα έπρεπε να εμβολιάζονται. Και η εικόνα υπουργών, γενικών γραμματέων και υφυπουργών 35 και 40 χρόνων να κάθονται και να αυτοφωτογραφίζονται την ώρα που εμβολιάζονται, ενώ πεθαίνουν συμπολίτες μας κάθε μέρα και άλλοι περιμένουν στις ουρές για να εμβολιαστούν ακριβώς για να καταφέρουν να ζήσουν, είναι μια εικόνα ντροπιαστική για την Ελλάδα και ενδεικτική του ήθους και της αντίληψης που έχει η Νέα Δημοκρατία για το κράτος και τη διακυβέρνηση.

Μια κυβέρνηση που αρνείται πεισματικά την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, όπως επανειλημμένα, έχουμε προτείνει, δείχνοντας με κάθε ευκαιρία πόσο εκτιμά και σέβεται τη δημόσια υγεία.

Ευχόμαστε η νέα χρονιά να σηματοδοτήσει την κοινή προσπάθεια για να καταφέρουμε όλοι μαζί να κάνουμε την πατρίδα μας τόπο ευημερίας και ανάπτυξης για όλους τους πολίτες, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.    

Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Ημαθίας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας