Βέροια

Βέροια: Διαδικτυακή συμβουλευτική γονέων για τη μέριμνα ατόμων με αυτισμό (ΜΑμΑ)

Οι σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας λόγω  του κορωνοϊού   είναι πολλές.  Η συνεργασία με τα παιδιά και τους  εφήβους στο φάσμα δημιούργησε πολλές στιγμές “πολέμου” μεταξύ γονέων και  παιδιών αλλά και μεταξύ των ζευγαριών.

Κάτω από αυτό το πρίσμα ,η  Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό  οργάνωσε μια διαδικτυακή συνάντηση για τους γονείς του συλλόγου, με θέμα τη ” Διαχείριση των δυσκολιών επικοινωνίας και συνεργασίας εν καιρώ πανδημίας”.

Καλεσμένες ήταν η φίλη και συνεργάτης του συλλόγου μας, κυρία  Λίλιαν Αθανασοπούλου, Ψυχίατρος  Παιδιών-Εφήβων, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ, υπεύθυνη ΚοΚεΨ.Υ.Π-Ε, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου  Γ.Ν. ‘Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ’  και η κυρία  Ειρήνη Αναγνώστου, Σχολική Ψυχολόγος, ιδρυτικό μέλος και εθελόντρια επιστημονική σύμβουλος  της ΜΑμΑ.

Συζήτησαν με τους γονείς και  διευκρίνισαν  τους αποτελεσματικούς τρόπους που μπορούν να εφαρμόσουν προς την βελτίωση της αποτελεσματικής επικοινωνίας και συνεργασίας μέσα στο σπίτι.

Η συζήτηση που αναπτύχθηκε προσέφερε πολλές χρήσιμες οδηγίες και  ευκαιρίες για προσωπική κατάθεση σκέψεων και προβληματισμών.

Όταν υπάρχει θέληση, διάθεση και  αποφασιστικότητα όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν έστω και με την υποστήριξη της τεχνολογίας και αυτό έκανε ο σύλλογός μας.Τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά και έχουμε  ήδη προγραμματίσει και άλλες συναντήσεις γονέων  με  ουσιαστική θεματολογία, για να υπάρχει η  συνέχεια της απαραίτητης υποστήριξης προς τις οικογένειές μας.

Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τις δύο  κυρίες,  εξαιρετικές επιστήμονες του χώρου, για τη συνεχόμενη στήριξη που μας προσφέρουν.

Ευχόμαστε   με όλη μας  την καρδιά, τις πληγές που άνοιξε το 2020, το 2021 να τις γιατρέψει όχι μόνο επιφανειακά αλλά ριζικά και να μας δώσει την δύναμη να παλέψουμε για να πραγματοποιήσουμε τους στόχος μας  και να κερδίσουμε  όλα όσα μας αξίζουν!

Με εκτίμηση

Το ΔΣ του συλλόγου μας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας