Κορωνοϊός Κόσμος

“Πόλεμος” εμβολίων! Ποιοι επιδιώκουν μετάλλαξη του ανθρώπινου οργανισμού; Γράφει ο Δημήτρης Λιάτσος

Από τη χρονιά του φόβου μπροστά στον αόρατο εχθρό, τον κορονοϊό, μπαίνουμε στη νέα περίοδο του πολέμου των εμβολίων, ανάλογα με τη χώρα και, κυρίως, την εταιρεία παραγωγής. Κυρίως του αγνώστου των επιπτώσεων ως συνέπεια του εμβολιασμού!

Διαμορφώνονται ήδη δύο κατευθύνσεις: η συνέχιση του παραδοσιακού εμβολιασμού και η νέα «γενετικού τύπου» που επιδρά και τροποποιεί το RNA του ανθρώπινου σώματος.

Η πρώτη κατεύθυνση δημιουργίας εμβολίων που ακολουθεί η ρωσική ιατρική επιστήμη και αποκαλείται από πολλούς ειδικούς ως «συμβατικού τύπου», είναι συνέχεια της ως τώρα μεθοδολογίας για τη δημιουργία δεκάδων εμβολίων έναντι πλειάδας ιώσεων στον 20ό αιώνα. Αν και χρονικά είναι νωρίς ακόμα για ολοκληρωμένη μελέτη των αποτελεσμάτων, ωστόσο, το πρώτο ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, αλλά και το δεύτερο που ακολουθεί αμέσως μετά το νέο έτος, EpiVacCorona, στηριγμένα στην… παραδοσιακή προσέγγιση δημιουργίας εμβολίων, έχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα: δεν προκαλούν κάποια σοβαρή παρενέργεια στον οργανισμό και οι άνθρωποι που εμβολιάζονται, αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια. Επιπλέον έχουν υψηλή καθαρότητα και είναι φτιαγμένα με την τέχνη και την εμπειρία της μεθοδολογίας των προηγούμενων εμβολίων.

Το δε, EpiVacCorona, με ξεκίνημα μαζικής παραγωγής αμέσως μετά το νέο έτος, διαθέτει όρους διαφύλαξης και διατήρησης συντριπτικά πιο απλούς από όλα τα υπόλοιπα. Διατηρείται στους 18-20 βαθμούς πάνω από το μηδέν, κάτι που ουσιαστικά ισχύει για τα περισσότερα φάρμακα, δηλαδή σε «συνθήκες δωματίου»!

Γενικά, οι Ρώσοι επιστήμονες εργάζονται στη δημιουργία 47 εμβολίων κατά του κορονοϊού, και θεωρείται ότι θα είναι όλα χρήσιμα με διάφορες αποχρώσεις στην κάλυψη διαφόρων κατηγοριών ανθρώπων.

Ανάλογη μεθοδολογία παραγωγής εμβολίου ακολουθεί και η επιστημονική ομάδα της Οξφόρδης με το εμβόλιο της AstraZeneca. Η εν λόγω εταιρεία, μάλιστα, έχει ολόκληρο τμήμα ερευνών στη Ρωσία, συνεργάζεται αρκετό χρονικό διάστημα με το ρωσικό ΙΤ οργανισμό Σκόλκοβο, στην προώθηση προϊόντων νανοτεχνολογίας.

Η δεύτερη κατεύθυνση αντιμετώπισης του κορονοϊού είναι η «γενετικού τύπου» που προωθούν οι δυο αμερικανικοί φαρμακευτικοί κολοσσοί, Pfizer και Moderna. Είναι πολλοί οι επιστήμονες και μέσα στις ΗΠΑ που εκτιμούν (και καταγγέλλουν) ότι εδώ δεν παράγουν ένα εμβόλιο με την ως τώρα κλασική έννοια του όρου, αλλά έναν τρόπο επίδρασης στο RNA ή το DNA του ανθρώπινου οργανισμού. Η δρ Carrie Madej, παθολόγος στο MC Donough της Τζόρτζια των ΗΠΑ, εξηγεί ότι με την προώθηση του «φαρμάκου» της Moderna, επιδιώκεται η μετάλλαξη του ανθρώπινου οργανισμού, «όπως ήδη γίνεται με μεταλλαγμένα φρούτα και λαχανικά»!

Γιατί, όμως, οι αντιδράσεις συγκεκριμένων κύκλων κατά των ρωσικών εμβολίων;

Μήπως από τη διαφορετική προσέγγιση ως προς την κατασκευή εμβολίων προκύπτει και η αντίδραση που επιχειρείται να φανεί ότι είναι καθολική του δυτικού κόσμου έναντι των ρωσικών εμβολίων; Μήπως, ναι μεν, είναι το θέμα της χρονικής πρωτιάς στη δημιουργία του ρωσικού εμβολίου, αλλά όχι μόνο αυτό που χαλάει καλά οργανωμένα σχέδια; Αναλύοντας τα έως τώρα δεδομένα, προκύπτει πως η αντίδραση αποτελεί συνδυασμό των δύο αυτών παραμέτρων.

  • Πώς π.χ., ο βρετανός «πατριώτης» πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, αγνοεί το εμβόλιο της Οξφόρδης που πράγματι έχει πολλά προβλήματα στην ολοκλήρωση των εργαστηριακών δοκιμών, και αγοράζει το «εμβόλιο» της Pfizer, ενώ ταυτόχρονα προσελκύει του συμπατριώτες του να το κάνουν, υπόσχεται να το κάνει ο ίδιος, όπως και το βασιλικό ζεύγος; Πλην όμως, στο διά ταύτα… Δεν το κάνουν…

  • Γιατί το αμερικανοθρεμμένο κατεστημένο των Βρυξελλών ξεκίνησε πριν από έναν μήνα να προειδοποιεί ακόμα και να απειλεί την Ουγγαρία με κυρώσεις αν αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο; Τώρα που η Βουδαπέστη δεν υποχώρησε και προμηθεύτηκε δόσεις για πιστοποίηση, κάποιοι στις Βρυξέλλες έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι μπορεί να είναι για εσωτερική χρήση, όχι όμως για την Ε.Ε. Τυπικά, σωστά. Απαιτείται ενιαία προσέγγιση, πανευρωπαϊκή.

Ήδη η Ρωσία ετοιμάζει τα σχετικά έγγραφα προς πιστοποίηση του εμβολίου Sputnik V, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Μπορεί, όμως, να φανταστεί κάποιος τι θα σήμαινε για τους θιασώτες της προώθησης των προϊόντων «μετάλλαξης» από τις ΗΠΑ, η δημιουργία μιας τάσης μετακίνησης χιλιάδων Ευρωπαίων πολιτών προς την… Ουγγαρία, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, τη Σερβία κ.ά. ώστε να κάνουν το ρωσικό εμβόλιο; Προς αποτροπή ενός τέτοιου φαινομένου εργάζονται γραφειοκράτες που πληρώνονται αδρά, στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, το Παρίσι, το Λονδίνο κ.ά. Κεντρικά ΜΜΕ στην Ευρώπη ήδη ξεκίνησαν εκστρατεία αμαύρωσης των ρωσικών εμβολίων, της ρωσικής ιατρικής και βάλλουν κατά της ρωσικής «μαφίας» που επιδιώκει τάχα να «υποκλέψει τα μυστικά των δυτικών εμβολίων προς όφελός της»! Στη Μόσχα, καλοί γνώστες των θεμάτων γύρω από τον «πόλεμο» των εμβολίων, εκτιμούν πως ενεργοποιείται ένας μηχανισμός δημιουργίας προϋποθέσεων για επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, προς αποφυγή… υποκλοπών! Τι άλλο θα δούμε ακόμα!

Εντέλει, παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις, η Ρωσία μέχρι τον Μάρτιο του 2021, σύμφωνα με την εκτίμηση του επικεφαλής του Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, Κίριλ Ντμιτρίεφ, προωθεί να παράγει μέχρι 30 εκατ. εμβόλια Sputnik V, ενώ αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και η μαζική παραγωγή του δεύτερου εμβολίου, EpiVacCorona. Εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 συμπαραγωγή με Ινδίες, Αργεντινή, Αραβικά Εμιράτα, Καζακστάν, ενώ αναμένεται να δούμε πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση με την Ουγγαρία η οποία επίσης θέλει να στήσει δίκη της παραγωγή. Ο Ντμιτρίεφ κάνει λόγο για ένα πακέτο συμφωνιών με 50 χώρες που ανέρχεται σε 1,2 δισ. για παραγωγή εμβολίων Sputnik V, μέχρι τέλος του 2021!

Παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη των πραγμάτων γύρω από τα εμβόλια στη Ρωσία, αποκτώ μια εικόνα ότι ο «χορός» παραγωγής και εξάπλωσης (τουλάχιστον των πρώτων τριών), θα εκτοξευτεί τους πρώτους μήνες του 2021.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα αναφέρεται ότι θα ξεκινήσουν και τα αντίστοιχα κινεζικά εμβόλια. Οι Κινέζοι, χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες, δηλώνουν έτοιμοι να παράγουν, ακούγεται και για έναν ρωσοκινεζικό συνδυασμό για συμπαραγωγή. Η διακηρυγμένη θέση του προέδρου Πούτιν για συνεταιρισμό μεταξύ των χωρών προς σωτηρία της ανθρωπότητας από τον κορονοϊό, στην περίπτωση με την Κίνα, τις Ινδίες και τις άλλες χώρες των BRICS, βρίσκεται σε καλή πορεία.

Τέλος, ένα ακόμα σημαντικό θέμα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού: Η Ρωσία επένδυσε και παρήγαγε ένα σκεύασμα με την επωνυμία «AVIFAVIR» που χορηγείται σε όσους ασθένησαν ήδη από κορονοϊό. Δεν είναι αντιβίωση. Δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα υποβοηθώντας τον οργανισμό από τις πρώτες μέρες της ίωσης. Πουλιέται στα φαρμακεία με συνταγή γιατρού, αλλά είναι και ένα από τα σημαντικά φάρμακα που διαθέτουν τα νοσοκομεία για αποθεραπεία των ασθενών!

 sputniknews.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων