Κορωνοϊός Κόσμος

Έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου στους υπεύθυνους να διασφαλιστεί η πρόσβαση των φτωχών στα εμβόλια

.
Ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος γιόρτασε διακριτικά σήμερα τα 84α γενέθλιά του, έκανε και πάλι έκκληση σήμερα σε όλες τις χώρες να διασφαλίσουν ότι οι φτωχότεροι κάτοικοι του πλανήτη θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο.
.
«Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου στους πολιτικούς υπεύθυνους και στον ιδιωτικό τομέα, να υιοθετήσουν τα κατάλληλα μέτρα για να εγγυηθούν την πρόσβαση στα εμβόλια κατά της Covid-19 και στις αναγκαίες τεχνολογίες, για να βοηθηθούν οι ασθενείς και όλοι εκείνοι οι φτωχότεροι και πιο ευάλωτοι» άνθρωποι, αναφέρεται στο κείμενο της ομιλίας του για την Ημέρα της Ειρήνης, που γιορτάζεται την Πρωτοχρονιά.
.
Στο κείμενο αυτό, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Αργεντινός ποντίφικας εκφράζει επίσης τη λύπη του για «τις διάφορες μορφές εθνικισμού, ρατσισμού, ξενοφοβίας» αλλά και «για τους πολέμους και τις συρράξεις που σπέρνουν τον θάνατο και την καταστροφή». «Δυστυχώς, πολλές περιοχές και κοινότητες δεν θυμούνται πλέον την εποχή που ζούσαν ειρηνικά και με ασφάλεια» και «η πείνα ριζώνει εκεί όπου κάποτε ήταν άγνωστη», παρατήρησε.
.
Ο πάπας Φραγκίσκος πρότεινε επίσης να κατατεθούν όλα τα χρήματα που προορίζονται για στρατιωτικές δαπάνες σε ένα «Παγκόσμιο Ταμείο», ώστε να εξαλειφθεί οριστικά η πείνα και να βοηθηθεί η ανάπτυξη των φτωχότερων χωρών.
.
Ο εκπρόσωπος του πάπα είπε ότι γιόρτασε τα γενέθλιά του «με απόλυτη απλότητα» και ότι έστειλε τέσσερις αναπνευστικές συσκευές στη Βενεζουέλα.
.
Πηγή: ΑΠΕ 
banner-article

Ροη ειδήσεων