Κορωνοϊός Υγεία

Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη του βεροιώτη γιατρού Αντώνη Λιόλιου με επιστήμονες που καταθέτουν την εμπειρία τους από τον covid

Ο  βεροιώτης παθολόγος – εντατικολόγος Αντώνης Λιόλιος  καταγράφει στο fb του την προσπάθειά του να ενημερώσει  με τηλεδιάσκεψη σε βίντεο όλους σχετικά με την πανδημία. Ενδιαφέρων ο τρόπος  που επέλεξε της επικοινωνίας και της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ γιατρών, ώστε να δοθεί μια πολυπρισματική διάσταση στην ενημέρωση:

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα σας!

Το βίντεο του webinar μας με θέμα “ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΜΕ COVID-19” είναι ΕΤΟΙΜΟ! (Για γιατρούς αλλά μπορούν να το παρακολουθήσουν και οι άλλοι επαγγελματίες υγείας)

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση τεσσάρων έμπειρων κλινικών ιατρών (παθολόγου, πνευμονολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου) σχετικά με ΟΛΟΚΛΗΡΟ το φάσμα της φροντίδας του ασθενούς με COVID-19, από την κοινότητα, στα ΤΕΠ, στο νοσκομείο, στη ΜΕΘ και πάλι πίσω στην κοινότητα.

Η συζήτηση γίνεται με πρακτικό τρόπο, ο ένας ιατρός συμπληρώνει αρμονικά τον άλλον και γίνονται σύντομες αναφορές πραγματικών περιστατικών ώστε να απαντηθούν πιεστικά καθημερινά κλινικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στο χειρισμό ασθενών με COVID-19.

Προσεγγίζονται πρακτικά θέματα όπως το ποια αγωγή πρέπει να δώσει ο ιατρός κοινότητος, την συχνή έλλειψη συμμόρφωσης από τους ασθενείς και οικείους στα μέτρα προφύλαξης, πότε παραπέμπεται ο ασθενής στο νοσοκομείο, ποια είναι τα συνηθέστερα και σημαντικότερα εργαστηριακά, ποια είναι η συνιστώμενη νοσοκομειακή αγωγή (στεροειδή, αντιικά, αντιβίωση κλπ), ποιος είναι ο κίνδυνος της πνευμονικής εμβολής και η ποια η αντιμετώπιση του, πώς προσπαθούμε ν’ αποφύγουμε τη διασωλήνωση αλλά και πότε ΠΡΕΠΕΙ να διασωληνώσουμε, πως χειριζόμαστε αυτούς τους ασθενείς στη ΜΕΘ (setting μηχανικoύ αερισμού, ειδικά προβλήματα), πως τους παρακολουθούμε μετά στην κοινότητα και πολλά, πολλά άλλα! (αναλυτική θεματολογία αλλά και πληροφορίες για τους ομιλητές, στο video description).

Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τους τέσσερεις ομιλητές για το χρόνο τους αλλά και την διάθεσή τους να μοιραστούν μαζί μας την πολύτιμη εμπειρία τους!
Απολαύστε!

ΥΓ. Συγγνώμη για τα τεχνικά προβλήματα, την επόμενη φορά θα είμαστε καλύτεροι

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας