Βέροια Ρεπορτάζ

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Πρώτη ανοιχτή διαδικτυακή συνεδρίαση – Κυριάρχησε το θέμα της πανδημίας

Στην πρώτη ανοιχτή για το κοινό διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας – κάτι που έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα – το θέμα που κυριάρχησε στα προ ημερησίας ήταν, όπως ήταν φυσικό, η πανδημία.

Αφού εκφράστηκαν από τον Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη αλλά και απ’ όλους τους συμβούλους τα συλλυπητήριά τους στην πρώην Δήμαρχο Χαρούλα Ουσουλτζόγλου για τον θάνατο του συζύγου της Θανάση Γεωργιάδη, αλλά και στους οικείους όσων έχασαν ανθρώπους τους από τον κορωνοϊό, ο Δήμαρχος χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του Παύλου Παυλίδη να ζητά από τη Δημοτική Αρχή μέτρα τα οποία έχουν δρομολογηθεί, αλλά απαράδεκτες και δηλώσεις του στα μέσα με τις οποίες ζητούσε ειδική συνεδρίαση για την πανδημία. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε αλλά οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες» τόνισε κλείνοντας, για να υποστηρίξει τέλος πως η ατομική ευθύνη είναι εκείνη που θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο στο θέμα της πανδημίας

Ενοχλημένος ιδιαίτερα από τη στάση του Δημάρχου ο Παύλος Παυλίδης  δήλωσε πως η παράταξή του θα αποχωρήσει, αφού προηγουμένως αντέτεινε πως το θέμα της πανδημίας πρέπει να αντιμετωπιστεί από κοινού, σε πνεύμα συνεργασίας και με ταυτόχρονη παρουσία όλων των φορέων.

«Δεν είναι καιρός για πολιτικές αντιπαραθέσεις. Η ύπαρξή μας εδώ δεν είναι μόνο για να ψηφίζουμε για τα …μάρμαρα, αλλά και για σημαντικότερα πράγματα» ολοκλήρωσε.

Σε συγκεκριμένες προτάσεις που έκανε η παράταξή του ήδη από τον περασμένο Μάρτιο αναφέρθηκε ο Αντώνης Μαρκούλης, επισημαίνοντας ότι δεν αντιμετώπισε ευήκοα ώτα.

«Είχαμε θέση για τα σχολεία και τις εκδηλώσεις, ζητήσαμε να είναι έτοιμες δομές του Δήμου σε περίπτωση ανάγκης, αν δεν έφταναν οι κλίνες, ζητήσαμε οι έλεγχοι να γίνονται δωρεάν, να πιέσει ο Δήμος για την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, κι όχι να φτάσουμε στο σημείο να υπάρχουν στον αύλειο χώρο τσαντήρια. Ποιες είναι οι δικές σας προτάσεις; Πως θα αντιμετωπίσουμε και τις συνέπειες στην Αγορά;» ολοκλήρωσε.

Για αφωνία και απραξία από τη μεριά του Δήμου μίλησε ο Γιώργος Μελιόπουλος, κρυμμένη πίσω από το επιχείρημα της ατομικής ευθύνης.

Για μη πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης που θα έπρεπε να είχε γίνει μίλησε, ενώ έγιναν αντίθετα  κλειστές συνεδριάσεις με Αρχή Διαφάνειας και Χρυσοχοΐδη. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα ούτε να θάψει τους νεκρούς του κι ενώ δεν ενισχύεται το ΕΣΥ, ενισχύεται η καταστολή. Καλούμε  όλες τις παρατάξεις να ζητήσουν ενίσχυση του ΕΣΥ» ολοκλήρωσε ο Γιώργος Μελιόπουλος.

Τελικά, μετά τα ημερησίας, κατατέθηκε ψήφισμα για ενίσχυση του ΕΣΥ από τη Λαϊκή Συσπείρωση, το οποίο ψηφίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη, εκτός από τον Κων/νο Παλουκίδη.

far

Φωτογραφία: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων