Νάουσα

Συντονιστικό Μαθητών Νάουσας: “Συνεχίζουμε τον αγώνα μας – Θέλουμε σχολεία ανοιχτά και ασφαλή”  

Την Δευτέρα 23 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε μια διαδικτυακή συζήτηση από το Συντονιστικό Μαθητών Νάουσας και τους μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων της περιοχής. Συζητήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα διαδικτυακά μαθήματα και ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα απολύτως μέτρο, ούτε για τον εξοπλισμό όλων των μαθητών με ηλεκτρονικά είδη,ούτε για την παροχή δωρεάν ίντερνετ σε όλα τα σπίτια μαθητών, αλλά ούτε καν επιχείρησε να κλείσει παραπάνω από μια μοναδική συμφωνία με την Webex,προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα σύνδεσης.

Όλο το προηγούμενο διάστημα με τις διάφορες κινητοποιήσεις μας, απαιτήσαμε 15 μαθητές ανά τάξη, μαζικά τεστ, απολυμάνσεις και προσλήψεις καθηγητών.

ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΙΟ!

Κάθε μέρα “έσκαγε” το ένα κρούσμα μετά το άλλο και έκλειναν σχολεία, και τώρα η κυβέρνηση που κατηγορούσε εμάς πως κλείναμε τα σχολεία και μας τιμωρούσε με τηλε-απουσίες, χημικά, καταστολή , είναι η ίδια που τα κλείνει γιατί δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προστασίας.

Τα προβλήματα όμως δεν περιορίζονται μόνο στα σχολεία !

Γενικότερα δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για τα νοσοκομεία, που πλέον υπάρχουν ελάχιστες κλίνες ΜΕΘ κενές, ούτε για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ ,ούτε για τα εργοστάσια και τους εργαζόμενους, δεν έχει γίνει επίταξη του ιδιωτικού τομέα στον “πόλεμο με τον αόρατο εχθρό όπως μας λένε συνέχεια “. Την στιγμή του “πολέμου” αυτού, αφαιρούν 600 εκατομμύρια κονδύλια από την υγεία και δίνουν 120 εκατομμύρια ευρώ στον ιδιωτικό τομέα αερομεταφορών! Αυτός είναι ο πόλεμος;

Με τους αγώνες μας όμως, πετύχαμε την αναγνώριση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας ως επίσημο όργανο των μαθητών,αυτό σημαίνει πως πλέον οι μαθητές έχουμε εκπροσώπους,και μετά από πολλά χρόνια η κυβέρνηση δέχτηκε μαθητές στο Υπουργείο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, γιατί τα σχολεία θα ξανά ανοίξουν και τα προβλήματα θα παραμείνουν ίδια. Θέλουμε σχολεία ανοιχτά και ασφαλή!

Δηλώνουμε συμμετοχική στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό των Μαθητών Θεσσαλονίκης και συνεχίζουμε οργανωμένα!

ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ! ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ

banner-article

Ροη ειδήσεων