Βέροια Κορωνοϊός

Συνεχίζει να είναι ψηλά η Ημαθία σε κρούσματα, 71 σήμερα, και με 46 νεκρούς συνολικά από κορωνοϊό

Άκρως ανησυχητική η κατάσταση κρουσμάτων αλλά και θανάτων από  κορωνοϊό  στην Ημαθία.

Ενώ λογικά θα περίμενε κανείς τη μείωση των κρουσμάτων μετά το lockdown που επιβλήθηκε,  η πορεία που καταγράφεται κάθε άλλο παρά αισιόδοξη είναι.

Χθες στον Υγειονομικό Χάρτη των Κρουσμάτων  πρώτη ήταν η Λάρισα με 129, δεύτερη η Πέλλα με 115 και τρίτη η Ημαθία με 86 κρούσματα.

Σήμερα στην Ημαθία τα κρούσματα είναι 71. Μεγάλος αριθμός για  επαρχιακή περιφέρεια ανάλογα με τον πληθυσμό της.

Το ότι μετακινηθήκαμε στην 5η θέση, από την χθεσινή 3η, μετά τη Λάρισα 121, την Πιερία 110,τις Σέρρες 76, και τη Δράμα 75, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές.

Αν πάρουμε υπόψιν μας και τη δημοσίευση της εφημερίδας ” Το Βήμα” με την καταγραφή θυμάτων ανά νομό, τότε οι 46 μέχρι χθες δικοί μας νεκροί από κορωνοϊό βαραίνουν πολύ στην ψυχολογία των κατοίκων, που θα ήθελε κάποιο φως στο άκρως ζοφερό τοπίο, στο οποίο δυστυχώς κινούμαστε.

 

 

Η αναγγελία των εμβολίων, που αποτελεί τη λύση στο αδιέξοδο,  με τα ψυγεία που ήδη κατέφθασαν σαν σωστικές “κιβωτοί”, δεν καθησυχάζουν το σύνολο του κόσμου, που θα ήθελε περισσότερες εγγυήσεις μέσα σ’ έναν κόσμο πληροφορίας που προκαλεί τις περισσότερες φορές σύγχυση.

Η Αγγλία έσπευσε ήδη να τα πάρει και οι εμβολιασμοί ξεκινούν εκεί από Δευτέρα. Η καθυστερημένη στο πρώτο κύμα  Αγγλία, που τόσες απορίες προκάλεσε με την αρχική υιοθεσία της “ανοσίας αγέλης”, τώρα σπεύδει ταχέως. Η Αμερική και η Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστερούν, με αποτέλεσμα τα ερωτηματικά να πληθαίνουν.

Κι αν πάρουμε υπόψιν μας και τη διάθεση κρατών, όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία, να αγοραστεί το ρωσικό “Σπούτνικ” και όχι το αμερικάνικο της “Φάιζερ”, τότε το μπέρδεμα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο.

Δικαιολογημένος, λοιπόν, ο φόβος που πλανιέται. Χρειάζονται πολλές πειστικές επιστημονικές φωνές, πολλές αποδείξεις, όχι βιαστικές κινήσεις και όχι αφορισμοί εκατέρωθεν, μεταξύ αρνητών και υπερασπιστών του εμβολίου. Γιατί υπάρχει και κρατά σε μάκρος κι αυτή η αντιπαράθεση. Ο κόσμος πρέπει να πειστεί.

far

banner-article

Ροη ειδήσεων