Βέροια Εκδηλώσεις

Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας: Ο Δημήτρης Ζαρκάδας, ο κτηνοτρόφος φιλόσοφος, συνομιλεί με τη δημοσιογράφο Σοφία Γκαγκούση

Ένα είναι σίγουρο: πως η αφηγηματικότητα του Δημήτρη Ζαρκάδα, θα σε συνεπάρει. Στην συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Σοφία Γκαγκούση, διηγείται με ζήλο τις πρώτες παιδικές αναμνήσεις στα βουνά της Ημαθίας προσέχοντας τα ζωντανά του πατέρα του. Μπορεί να στερήθηκε το παιδικό παιχνίδι με τα άλλα παιδιά του χωριού, αλλά αποκόμισε πολλές δυνατές βιωματικές ιστορίες όλα αυτά τα χρόνια . Και πάντα η αγάπη του για τα ζωντανά του είναι εκείνη που του δίνει διαχρονικά τη δύναμη να ανέχεται τις όποιες κακουχίες ενέχει η ελεύθερη βοσκή. Ακόμα κι αν εγκατέλειψε τα γράμματα από μικρός, ο Δημήτρης Ζαρκάδας ξέρει να δίνει φιλοσοφημένες εξηγήσεις σε τωρινά σημεία των καιρών.

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020 ακούστε το podcast όπου ο κ. Δήμητρης Ζαρκάδας συνομιλεί με την κ. Σοφία Γκαγκούση.

Πρόκειται για τη σειρά των podcasts που δημιούργησε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σε συνεργασία με το pod.gr , όπου επιστήμονες, επαγγελματίες, δημιουργοί της Βέροιας μοιράζονται μαζί μας τις ιστορίες τους, μιλώντας για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον όπως το ζήσανε και το οραματίζονται.

Συντονιστείτε διαδικτυακά στο http://future.libver.gr/podcasts/ και στο https://www.pod.gr/

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Δέκα χρόνια μετά την απονομή του Βραβείου «Πρόσβαση στη Μάθηση» από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, η Βιβλιοθήκη συζητάει για το μέλλον με ποικίλες εκδηλώσεις, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020, με ελεύθερη πρόσβαση. Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο future.libver.gr/programme

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ, Τηλ. 2331024494,

https://www.libver.gr email: info@libver.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας