Γενικά

Θεσσαλονίκη: Φωταγωγήθηκε πορτοκαλί το Διοικητήριο στηρίζοντας την καμπάνια για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Τον Δεκέμβριο του 1991 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε την 25η Νοεμβρίου ως  παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), τιμώντας την ημέρα και στηρίζοντας τη διεθνή καμπάνια, φωταγωγήθηκε απόψε στην απόχρωση του πορτοκαλί χρώματος, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα που υλοποιούν τα Ηνωμένα Έθνη με τίτλο “Orange the world”.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος και σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την καταπολέμηση του θλιβερού φαινομένου της βίας κατά των γυναικών.

Όπως τόνισε ο κ. Καράογλου: “Η βία που εξακολουθεί να ασκείται στις ημέρες μας εις βάρος της γυναίκας υπονομεύει τα θεμελιώδη δικαιώματα της. Καταπατά την αξιοπρέπεια της, ακυρώνει την αρχή της ισότητας, προσβάλλει την ανθρώπινη υπόσταση και τη σύγχρονη κοινωνία. Θα περίμενε κανείς οτι εν έτει 2020 δεν θα χρειαζόταν να συζητούμε για το αυτονόητο, γι΄αυτό είναι λυπηρό στον 21ο αιώνα να υπάρχουν ακόμα γυναίκες οι οποίες υφίστανται σωματική, ψυχολογική και λεκτική βία.

Ως κοινωνία καλούμαστε να εμπεδώσουμε ότι η βία κατά των γυναικών συνιστά έγκλημα και ως τέτοιο πρέπει να διώκεται και να τιμωρείται. Λογικές και αντιλήψεις που υποβιβάζουν, απαξιώνουν και αντικειμενοποιούν τις γυναίκες δεν έχουν θέση στο κοινωνικό και πολιτιστικό μας περιβάλλον. Είναι φαινόμενα απαράδεκτα και καταδικαστέα, τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική ζωή κάθε ανθρώπου. Από τη στιγμή που ως κοινωνικό πρόβλημα υφίσταται, οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά και συντεταγμένα”.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος, κ. Μερόπη Ορφανού, ανέφερε τα εξής: “Ευχαριστούμε πολύ τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρο Καράογλου για την ευαισθητοποίηση και τη στήριξη που παρέχει ώστε να φωτίσουμε τον κόσμο με το πορτοκαλί χρώμα, στέλνοντας το μήνυμα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών. Τον ευχαριστούμε, επίσης, γιατί στέκεται αρωγός σε κάθε δράση μας”.

banner-article

Ροη ειδήσεων