Αστυνομικό Δελτίο

Εξιχνίαση κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 4 ατόμων για διακεκριμένες κλοπές

 Πλησίαζαν ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι τους γνωρίζουν και τους αγκάλιαζαν αφαιρώντας τους αλυσίδες λαιμού και χρήματα

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων σε περιοχές της Θεσσαλίας και Μακεδονίας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα και τριών ημεδαπών γυναικών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενες γυναίκες που εναλλάσσονταν κατά περίπτωση, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα με το πρόσχημα ότι γνωρίζονται μεταξύ τους και αγκαλιάζοντάς τους, αφαιρούσαν χρυσές αλυσίδες που φορούσαν στο λαιμό τους και χρηματικά ποσά. Στη συνέχεια διέφευγαν με όχημα που οδηγούσε ο συνεργός τους.

Με την παραπάνω μέθοδο, διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου έως και 1 Νοεμβρίου 2020, διέπραξαν συνολικά 12 κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας και συγκεκριμένα:

  • 4 σε περιοχές της Πέλλας,

  • 3 σε περιοχές της Πιερίας,

  • 2 σε περιοχές της Θεσσαλονίκης,

  • από μία σε Βόλο, Λάρισα και Κοζάνη.

Αφαίρεσαν χρυσές αλυσίδες συνολικής αξίας 5.500 ευρώ και χρηματικό ποσό 330 ευρώ περίπου, σύμφωνα με τους παθόντες.

Κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

banner-article

Ροη ειδήσεων