Κοινωνία

Πολυτεχνείο: Μετά την κατακραυγή ο αρχηγός της ΕΛΑΣ ακύρωσε το πρόστιμο για το λουλούδι (video)

Ο χθεσινός αστυνομικός αυταρχισμός και παραλογισμός συνοψίζεται με την επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε γυναίκα που πήγε να αφήσει ένα λουλούδι στην πύλη του Πολυτεχνείου. Οι σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε ο… ζήλος των “οργάνων της τάξης”, που παραβίασαν την ίδια τη νομιμότητα που υποτίθεται ότι πρεσβεύουν, οδήγησε τον ίδιο τον αρχηγό της αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, να δώσει εντολή να μην βεβαιωθεί το πρόστιμο.

Όπως γράφει η «Εφ.Συν». η Μ.Κ. που εργάζεται στον ΟΑΕΔ σε πολύ κοντινή απόσταση από το ΕΜΠ έστειλε sms με τον κωδικό 6 για να φτάσει στον χώρο του ιδρύματος και να αφήσει ένα κόκκινο γαρίφαλο όπως κάνει εδώ και χρόνια. Ωστόσο, τα αστυνομικά όργανα είχαν διαφορετική άποψη και της βεβαίωσαν πρόστιμο 300 ευρώ, όπως είπε. Το περιστατικό καταδίκασε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ που ζήτησε ακύρωση του προστίμου και μία δημόσια συγγνώμη από πλευράς κυβέρνησης.

Τσίπρας για το πρόστιμο: Να ακυρωθεί αλλιώς θα το πληρώσει συμβολικά ο ΣΥΡΙΖΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Μαρία Κιούση, τη γυναίκα που της έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ γιατί πήγε να αφήσει ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο είχε την Τρίτη το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κα Κιούση εξήγησε στον κ. Τσίπρα πως εργάζεται δίπλα στο Πολυτεχνείο και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θέλησε να αφήσει ένα λουλούδι στο μνημείο, στέλνοντας τον κωδικό 6 λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Η κα Κιούση ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πως κατέθεσε ένσταση για το πρόστιμο που της βεβαιώθηκε, με τον κ. Τσίπρα να τονίζει πως το ελάχιστο που οφείλει να κάνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι να ακυρώσει το πρόστιμο που επέβαλε εξαντλώντας την αυστηρότητά της, ειδάλλως το πρόστιμο θα πληρώσει συμβολικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

banner-article

Ροη ειδήσεων