Κόσμος

“Ο Θεός να μας φυλάει…”: Ανατριχιαστική δήλωση του υπ. Άμυνας των ΗΠΑ που ο Τραμπ απέλυσε μέσω Twitter

Την πρόβλεψη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τις τελευταίες ημέρες της προεδρίας του θα αρχίσει να απολύει όλα τα έμπειρα στελέχη της κυβέρνησής του και θα τα αντικαθιστά με «yes-men», οδηγώντας τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια έκανε ο τέως υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, τον οποίο ο Τραμπ απέλυσε μέσω Twitter, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όταν συμβεί αυτό «ο Θεός να μας φυλάει».

Σε συνέντευξή του στους Military Times, που δόθηκε στις 4 Νοεμβρίου και δημοσιεύτηκε λίγο μετά την ξαφνική απόλυσή του του, ο Έσπερ απάντησε σε όσους -και στον ίδιο τον Τραμπ- τον αποκαλούσαν κοροϊδευτικά «Yesper», λέγοντας: «Πες μου άλλον υπουργό που έχει αντισταθεί (σ.σ. στον Τραμπ)… Με έχεις δει ποτέ σε σκηνή να μιλάω για την “υπέροχη ηγεσία του μπλα-μπλα-μπλα, που έχουμε μπλα-μπλα-μπλα”;».

«Στο τέλος της ημέρας, ισχύει αυτό που είπα: πρέπει να επιλέγεις τις μάχες σου. Θα μπορούσα να μάχομαι για οτιδήποτε και να δώσω μεγάλη μάχη και να είμαι καλά με αυτό. Γιατί; Ποιος θα με αντικαταστήσει; Θα είναι ένας πραγματικός “yes-man”. Και τότε, ο Θεός να μας φυλάει», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ αντικατέστησε τον Έσπερ με τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας, Κρις Μίλερ, ανακοινώνοντας τα πάντα μέσω Twitter, ενώ τα αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πιθανές απολύσεις του διευθυντή του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, και της επικεφαλής της CIA, Τζίνα Χάσπελ.

Οι σχέσεις Τραμπ-Έσπερ μπήκαν στον πάγο όταν τον περασμένο Ιούνιο ο υπουργός Άμυνας αρνήθηκε να στηρίξει την πρόταση του Τραμπ να ενεργοποιηθεί νόμος κατά της στάσης για να χρησιμοποιηθούν στρατεύματα κατά των διαδηλωτών για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς της Μινεάπολης.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας