Τοπικά

Συνδικάτο Γάλακτος Ημαθίας – Πέλλας: Συγκεντρώσεις έξω από τα καταστήματα του ΟΑΕΔ σε Αλεξάνδρεια, Βέροια, Γιαννιτσά και Νάουσα στις 10/11

«Δίνουμε συνέχεια στην αγωνιστική μας δράση παρά τα προβλήματα της πανδημίας, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας», τονίζει το Συνδικάτο, «συνεχίζοντας τον αγώνα σε όλους τους χώρους δουλειάς και στους δυο νομούς.

Για απλήρωτη εργασία, να μη χαθεί ούτε ένα ένσημο – ούτε ένα μεροκάματο, για πλήρη προστασία των ανέργων».

Εργαζόμαστε, προσθέτει, «εποχιακά και φέτος λόγω πανδημίας πραγματοποιήσαμε λίγα μεροκάματα ειδικά στις μεγάλες κονσερβοποιίες της περιοχής. Βρεθήκαμε για πολλές μέρες χωρίς εργασία παρά τη θέλησή μας. Θέλουμε να ζήσουμε και εμείς και οι οικογένειές μας».

Δεν θα κάνουμε, υποστηρίζει, «νέες θυσίες στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Δεν θα ξεχάσουμε το 8ωρο – 5ήμερο, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. Δεν θα αποδεχτούμε τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, να ζούμε με ψίχουλα.

Διοργανώνουμε συγκεντρώσεις έξω από τους ΟΑΕΔ και των δυο νομών για ένταξη στο ταμείο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Καλούμε, υπογραμμίζει, «την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προτάσεις του Συνδικάτου μας που έχουν καταθέσει στη Βουλή οι εργαζόμενοι και στηρίζονται από δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Να δυναμώσουμε τον αγώνα σε διαλογητήρια – κονσερβοποιεία, σε όλους τους χώρους δουλειάς του κλάδου και να διεκδικήσουμε:

  • Πλήρη προστασία όλων των ανέργων. Ένταξη στο ταμείο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Να διασφαλιστούν όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης.

  • Να γίνονται τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και τους οικείους τους με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας. Να ενταθούν οι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ και ΣΕΠΕ σε όλους τους χώρους δουλειάς.

  • Πρόσληψη όλου του αναγκαίου, μόνιμου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών, βοηθητικού προσωπικού για τη στελέχωση των νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, Περιφερειακών Ιατρείων Ημαθίας, Πέλλας.

  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη.

  • Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφώνου και νερού.

  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα».

banner-article

Ροη ειδήσεων