Κορωνοϊός

Υμηττός: Ποινή φυλάκισης με αναστολή στην φιλόλογο του ΕΠΑΛ που δεν φορούσε μάσκα

Ένοχη για παραβίαση των μέτρων σχετικά με την πρόληψη ασθενειών, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε απροσδιόριστο αριθμό ατόμων καθώς και για διατάραξη της λειτουργίας της σχολικής μονάδας, κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, η καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Υμηττού που δεν φορούσε μάσκα.

Στη φιλόλογο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Όπως αναφέρει το efsyn.gr, την ενοχή της κατηγορουμένης και για τα δύο αδικήματα πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας, τονίζοντας στην αγόρευσή του ότι «το ζήτημα δεν είναι η χρήση της μάσκας, αλλά κυρίως ο σεβασμός στους νόμους. Αν ο καθένας ερμηνεύει κατά το δοκούν τους νόμους, οδηγούμαστε σε μια κοινωνία ανομίας».

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του εισαγγελέα σε φράσεις που χρησιμοποίησε η κατηγορούμενη κατά την απολογία της, όπως «αποφάσισα να κάνω μεγαλύτερα διαλείμματα μάσκας από τα προβλεπόμενα / έκρινα ότι δεν ήταν η κατάλληλη ώρα για να μιλήσω με τον διευθυντή / η γνώμη μου είναι ότι η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου δεν διακοπτόταν εξαιτίας μου».

Ο εισαγγελέας επισήμανε και την κατάθεση του διευθυντή του σχολείου, ο οποίος υποστήριξε ότι η καθηγήτρια αρνούνταν να συμμορφωθεί με το υποχρεωτικό μέτρο χρήσης της μάσκας παρά τις επανειλημμένες συστάσεις που της γίνονταν.

Η τριμελής έδρα αποφάσισε την ενοχή της κατηγορούμενης κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε ο πρόεδρος της έδρας που ζήτησε την αθώωσή της) και στην κατηγορούμενη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Στα πρακτικά της δίκης καταγράφηκε η διαφωνία του εισαγγελέα ως προς την αναγνώριση του ελαφρυντικού επειδή, όπως επισήμανε, κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι η καθηγήτρια είχε παραπεμφθεί και στο παρελθόν σε πειθαρχικό για άλλο ζήτημα.

Ο εισαγγελέας πρότεινε επίσης να ανασταλεί μέρος της ποινής και όχι ολόκληρη και να διαταχθεί η κράτηση της καθηγήτριας για δέκα μέρες, αλλά η έδρα αποφάσισε τριετή αναστολή στην έκτιση της ποινής.

banner-article

Ροη ειδήσεων