Βέροια Εκδηλώσεις

ΜΑμΑ – διαδικτυακό σεμινάριο: “Διαπερνώντας την ομίχλη του αυτισμού – Διαχείριση καθημερινών προκλήσεων”

Η Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό(Μ.Α.μ.Α) με έδρα τη Βέροια Ημαθίας, διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο:  

‘ΔΙΑΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ’

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:ΚΥΡΙΑΚΗ 29/11/2020(ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ZOOM)

ΩΡΑ:11:00 π.μ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟY:3 ΩΡΕΣ

 Με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Ν.Ημαθίας

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ- Τίτλοι εισηγήσεων

  1. 1Αθανασοπούλου Ευαγγελινή, Ψυχίατρος Παιδιών-Εφήβων, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ., Υπεύθυνη του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Γ.Ν. ‘Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ’  (ΚοΚεΨΥΠ-Ε)

ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ:ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ Ο ΕΦΗΒΟΣ  ΣΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ – ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

  1. Δρ Ι. Βογινδρούκας,Λογοπεδικός, MA, Pgr. Dipl., PhD

ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ :ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

  1. 3Νίκος Τριανταφυλλίδης, Εργοθεραπευτής, S.I-NDT

ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ:ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Το σεμινάριο  απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, φοιτητές, εκπαιδευτικούς δάσκαλους νηπιαγωγούς, καθηγητές, γιατρούς,  ειδικούς θεραπευτές που ασχολούνται με το Φάσμα του Αυτισμού και σχεδιάζουν να συμπεριλάβουν διάφορες παραμέτρους στο πλάνο παρέμβασης  και σε γονείς που επιθυμούν να πληροφορηθούν σχετικά με τις τρέχουσες πρακτικές του φάσματος.

Κόστος συμμετοχής:15 ευρώ

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

*τα χρήματα θα αποταμιευθούν στον ‘Κουμπαρά της Αγάπης’ του συλλόγου μας προκειμένου να δημιουργηθεί πρωϊνή  δομή φιλοξενίας για άτομα του φάσματος στη Βέροια.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:

  • Αποστολή προσωπικών στοιχείων ,όνομα επώνυμο, email,τηλ.επικοινωνίας  στο email της γραμματείας μας grammateiamama@gmail.comμαζί με το αποδεικτικό τραπεζικής κατάθεσης( μπορείτε να αποστέλλετε και φωτογραφία-screenshot το αποδεικτικό κατάθεσης web banking)

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ:webinar 2020 

  • Κατάθεση ποσού (15 ευρώ) στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς

GR 3501715960006596139934433

ΔΕΚΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 21/11/2020

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ,ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ

  • Το link της σύνδεσης θα το λάβετε αφού ολοκληρωθεί η εγγραφή σας.

  • Η εγγραφή σας είναι έγκυρη αφού λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης από τη γραμματεία μας.

  • Σε περίπτωση που έχετε στείλει το αποδεικτικό κατάθεσης και δεν έχετε λάβει mail επιβεβαίωσης μετά το πέρας δύο ημερών, παρακαλούμε επικοινωνήστε  με τη γραμματείας μας  στα τηλέφωνα 6974484968 και 6976116321 ώρες 9:00-14:00 και 17:00-20:30

Υπεύθυνη γραμματείας:Θεοδωρίδου Μαρία

Σας ευχαριστούμε πολύ

Με εκτίμηση το ΔΣ του συλλόγου ΜΑμΑ

——————————————–

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ

 

Αθανασοπούλου Ευαγγελινή,

 Ψυχίατρος Παιδιών-Εφήβων, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ.,

Υπεύθυνη του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών-Εφήβων

Γ.Ν. ‘Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ’  (ΚοΚεΨΥΠ-Ε)

Φοίτησα στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία πήρα τον τίτλο της Παιδοψυχιατρικής Ειδικότητας, την οποία ασκώ από το 1994.Εκπαιδεύτηκα σε διάφορα είδη ψυχοθεραπείας έχοντας στο επίκεντρο της κλινικής μου σκέψης και  εργασίας την ψυχοδυναμική κατανόηση και την συστημική θεώρηση .

Συνεχίζω να συμμετέχω σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια κ.λ.π. τόσο σαν εκπαιδευόμενη όσο και σαν εκπαιδεύτρια ,έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα της πρόληψης σε όλους τους τομείς της ανάπτυξης των παιδιών και την ευαισθητοποίηση της κοινότητας στα σχετικά θέματα.

Τα πρώτα χρόνια εργάστηκα σαν ιδιώτης παιδοψυχίατρος, ενώ από το 2001 υπηρετώ στο Ε.Σ.Υ.

Τα τελευταία  δεκαπέντε χρόνια είμαι υπεύθυνη παιδοψυχίατρος του  ΚοΚεΨΥΠ-Ε, στο πλαίσιο του οποίου πέραν των λοιπών κλινικών κι εκπαιδευτικών δράσεων τις οποίες συντονίζω  , συστάθηκε και λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2017 το Ιατρείο Αναπτυξιακών Διαταραχών για παιδιά προσχολικής ηλικίας (έως 5 ετών) για την καλύτερη οργάνωση μιας επικεντρωμένης εργασίας  και εμπειρίας πολλών ετών με μικρά  παιδιά με αναπτυξιακού τύπου αιτήματα.

Η  συμμετοχή μου στη διεπιστημονική ομάδα  του ιατρείου όσο και άλλων ιατρείων που λειτουργούν στο ΚοΚεΨΥΠ-Ε (για τις μαθησιακές δυσκολίες, τη ΔΕΠ-Υ, τον τραυλισμό, τις εξαρτητικές συμπεριφορές, τα ψυχιατροδικαστικά αιτήματα  κ.α.) με φέρνει καθημερινά σε επαφή με μεγάλο αριθμό παιδιών (και) με μαθησιακές δυσκολίες  σε διάφορες φάσεις της διαγνωστικής και θεραπευτικής εργασίας

Είμαι παντρεμένη και έχω δύο γιούς, 27 και 29 χρόνων

Δρ Ι. Βογινδρούκας

Λογοπεδικός, MA, Pgr. Dipl., PhD

Ο Βογινδρούκας Ιωάννης είναι Λογοπεδικός, Διδάκτορας του τομέα ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Birmingham,  School of Education με ειδίκευση στην Αυτιστική Διαταραχή. Εργάζεται στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Β. Ελλάδας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, διάδασκει στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Διαταραχών Επικοινωνίας, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Λογοθεραπείας του NBU, είναι Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνας και Εκπαίδευσης Λογοθεραπείας  και Επόπτης Κλινικής Πρακτικής του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών.

Ασχολείται με τον αυτισμό και τις γλωσσικές και επικοινωνιακές διαταραχές που συνυπάρχουν με αυτόν, είναι εκπαιδευτής του Γλωσσικού προγράμματος ΜΑΚΑΤΟΝ και του προγράμματος CYGNET, εκπρόσωπος του Intensive Interaction Institute στην Ελλάδα και το ενδιαφέρον του εστιάζεται στο ευρύ φάσμα των αναπτυξιακών γλωσσικών διαταραχών, των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών, των πραγματολογικών διαταραχών και  στη χρήση εναλλακτικών μεθόδων επικοινωνίας.

Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών και μέλος της Autism Spectrum Disorder (ASD)Committeeτης InternationalAssociationofPhoniatricsandLogopedics (IALP) καθώς και MC Μemberτου COST ACTION για τις γλωσσικές διαταραχές στην Ευρώπη.

Ο Τριανταφυλλίδης Νικόλαος είναι Εργοθεραπευτής, απόφοιτος του ΤΕΙ Εργοθεραπείας, με εξειδίκευση στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση(Sensory Integration) και στη Νευροεξελικτική Αγωγή (BOBATH-NDT). Είναι επόπτης των προγραμμάτων εργοθεραπείας στο Κέντρο Παρέμβασης και Θεραπείας «Επικοινωνώ».

Από το 2001 ασχολείται με την παιδιατρική Εργοθεραπεία εστιάζοντας σε παιδιά με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, Διαταραχές Αισθητηριακής Επεξεργασίας, με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπέρ-κινητικότητα, Αναπτυξιακές Διαταραχές Συντονισμού των κινήσεων, Νευρολογικές Διαταραχές, Δυσκολίες σε δεξιότητες λεπτής και αδρής κίνησης, με δυσκολίες στις Δραστηριότητες Καθημερινής Ζωής κλπ.

banner-article

Ροη ειδήσεων