Σχόλια

“Οι κεραίες του ψεύδους και της αλήθειας” γράφει ο Ηλίας Γιαννακόπουλος

Σε μια εποχή πνευματικής σύγχυσης, ακλόνητων βεβαιοτήτων,ιδεολογικών αγκυλώσεων και ηθικού σχετικισμού,οι άνθρωποι, οχυρωμένοι πίσω από τον υποκειμενισμό τους,αναζητούν ασυνείδητα εκείνες τις απόψεις που συμφωνούν μαζί τους και επιβραβεύουν τον Ν α ρ κ ι σ σ ι σ μ ό τους.Το υποκείμενο αποποιείται καλά στοιχείο λογικής και η θ ι κ ή ς ερμηνείας της πραγματικότητας.

Έτσι τα fakenews κυριαρχούν και ε π ω ά ζ ο υ ν τον ανορθολογισμό και την αποθέωση της υποκειμενικής εμπειρίας. Δεσπόζει η συναισθηματική προσέγγιση των γεγονότων. Τα χ α λ κ ε ί α ψευδών πληροφοριών ποδηγετούν την ανθρώπινη σκέψη και δημιουργούν υ π η κ ό ο υ ς.

Το “Υ π ο υ ρ γ ε ί ο Α λ ήθ ε ι ας ” του Όργουελ δικαιώνεται …Γιατί η “Ά γ ν ο ι α είναι Δ ύ ν α μ η”.
Μόνο οι κεραίες του Ι β ί σ κ ο υ λένε την αλήθεια. Η φύση είναι σκληρή,αλλά πάντα αληθινή και πηγή ομορφιάς. Κάθε τι ανθρώπινο είναι ύ π ο π τ ο.

Γι αυτό την Ομορφιά, την Γνώση και την Αγάπη, όταν τις μοιραζόμαστε γινόμαστε ό λ ο ι πλούσιοι.
Αντίθετα η Α λ ή θ ε ι α πολλούς φοβίζει και ξεβολεύει. Γι αυτό και η αλήθεια πότε δεν είναι Γ υ μ ν ή.
Προσοχή λοιπόν στις Κ ε ρ α ί ε ς… Η επιλογή μας χαρακτηρίζει.Εμείς πιστεύουμε μόνο τις κεραίες του Ι β ί σ κ ο υ. Γιατί αυτές μάς απελευθερώνουν και δεν μάς χ ε ι ρ α γ ω γ ο ύ ν .Όλα είναι θέμα α ι σ θ η τ κ ή ς.

Κ ι αυτό γιατί η “Α ι σ θ η τ ι κ ή ε ί ν α ι η Η θ ι κ ή του μέλλοντος “(Μαξίμ Γκόρκι)..
Οδηγός μας τα λόγια του Έλιοτ :”Πού χάσαμε τη σ ο φ ί α στη γνώση. Πού χάσαμε τη γνώση μέσα στις π λ η ρ ο φ ο ρ ί ε ς”….

————–
****Διαβάστε στο βιβλίο μου”ΙΔΕΟπολις ” το σχετικό άρθρο.”Στον αστερισμό της μετα-Αλήθειας”.***Δείτε και την Ιστορία μου.  Ηλίας Γιαννακόπουλος
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας