Αθλητικά

Βόλεϊ: Πρεμιέρα στο “Νησί των “Πειρατών” με τη νέα κλήρωση ο Φίλιππος Βέροιας

Από την κοσμοπολίτικη “Αρχόντισσα των Κυκλάδων”, Σύρο, θα ξεκινήσει οριστικά από 24-25/10 το πρώτο επίσημο ταξίδι του ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας στα νερά της κορυφαίας λίγκας του επαγγελματικού βόλεϊ, σύμφωνα με τη νέα κλήρωση του προγράμματος του πρωταθλήματος Volley League 2020-21, που μετά την οριστική αποχώρηση του Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015, θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 8 ομάδων και νέο σύστημα διεξαγωγής.
Στη νέα κλήρωση της ΕΣΑΠ, που και πάλι δόθηκαν κλειδάριθμοι ώστε να αποφευχθούν τα πρόωρα ντέρμπι μεταξύ των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ και ΠΑΟΚ συμμετείχαν Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Φοίνικας Σύρου, ΠΑΟΚ, Κηφισιά, Ηρακλής, Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας, ΑΟΝΣ Μίλων και ΟΦΗ. Στον ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας δόθηκε ο κλειδάριθμος με το Νο 7.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Α.Π.Σ. ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE 2020-21
Α΄ΓΥΡΟΣ
1η αγ. – 24-25/10/20
Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ Σύρου – Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας
2η αγ. – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.- Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας
3η αγ. – Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας – Π.Α.Ο.Κ.
4η αγ. – Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας – Παναθηναϊκός Α.Ο.
5η αγ. – Ο.Φ.Η. – Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας
6η αγ. – Α.Ο.Π.Κηφισιάς – Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας
7η αγ. – Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας – Α.Ο.Ν.Σ Μίλων
To σύστημα διεξαγωγής
Το νέο πρωτάθλημα με 8 ομάδες θα γίνει με το ακόλουθο σύστημα διεξαγωγής:
Μετά την ολοκλήρωση του Β γύρου της κανονικής περιόδου (14 αγωνιστικές) οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και οι ομάδες των θέσεων 5-8 θα σχηματίσουν δύο γκρουπ.
Οι ομάδες του 1-4 θα παίξουν μεταξύ τους μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων (6 συνολικά αγωνιστικές) και η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Επίσης οι ομάδες από την κανονική περίοδο θα μεταφέρουν στο μίνι πρωτάθλημα τη βαθμολογία τους. Το εναλλακτικό σενάριο των 8 ομάδων είχε αποφασιστεί από το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ στα τέλη Ιουλίου 2020 και απορρίφθηκε αίτημα που έθεσε σήμερα ο Παναθηναϊκός για να μη μεταφέρεται η βαθμολογία.
Η 8η ομάδα της τελικής κατάταξης της Volley League θα αντιμeτωπίσει την 3η ομάδα της Pre League για μία θέση στη Volley League της σεζόν 2021-22.
Η 1η αγωνιστική θα γίνει το διήμερο 24-25 Οκτωβρίου. Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 20 Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν όλες οι ημερομηνίες των αγωνιστικών και πλέον δεν θα έχουμε εμβόλιμες αγωνιστικές τις Τετάρτες.
Σ. Τζιουμάκας: “Αρχίζουμε τη Volleyleague κόντρα στις 4 κορυφαίες ομάδες…”
Σε δηλώσεις του ο τεχνικός του ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας, Σωκράτης Τζιουμάκας μετά τη νέα κλήρωση, στάθηκε στο γεγονός η ομάδα του μπαίνει δυναμικά από την αρχή, χωρίς ρεπό, στους ρυθμούς της Volleyleague για να τα δώσει όλα κόντρα στους 4 διεκδικητές του φετινού τίτλου. Παράλληλα εξέφρασε την λύπη του για την αποχώρηση του Ηρακλή, μία ομάδα που θα κατέχει πάντα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά του.
«Σε αντίθεση με την προηγούμενη κλήρωση, που είχαμε ρεπό στην πρεμιέρα, κάτι που δεν μας εξυπηρετούσε ιδιαίτερα, τώρα ξεκινάμε πολύ δυνατά την ιστορική μας συμμετοχή στην Volleyleague αντιμετωπίζοντας στις 4 πρώτες αγωνιστικές τις 4 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.
Σίγουρα είναι μεγάλη απώλεια για το ελληνικό βόλεϊ η απώλεια ενός τόσο ιστορικού σωματείου, όπως ο Ηρακλής, από το πρωτάθλημα και μάλιστα με τον τρόπο που έφυγε, αφού μέχρι χθες παίζαμε αντίπαλοι εδώ στη Βέροια, για το Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» . Πέρα από τις διακρίσεις ο Ηρακλής έχει τεράστια προσφορά στο άθλημα, καθώς έχει δώσει πάρα πολλούς αθλητές σε όλες τις ομάδες.»
banner-article

Ροη ειδήσεων