Κορωνοϊός Παιδεία

Η ΚΝΕ για τα συνεχόμενα κρούσματα κορονοϊού σε χώρους μόρφωσης στην Κ. Μακεδονία

Τα συνεχόμενα κρούσματα κορονοϊού  των τελευταίων ημερών σε σχολεία , πανεπιστημιακές σχολές , σχολές κατάρτισης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικά της Θεσσαλονίκης , αποδεικνύουν με τον πιο άσχημο τρόπο ότι :

  • Οι μαθητές , οι φοιτητές, οι σπουδαστές είχαν απόλυτο δίκιο με τις κινητοποιήσεις τους από την πρώτη μέρα έναρξης της χρονιάς. Δικαιώνονται τα αιτήματα τους για ολιγομελή τμήματα, πρόσληψη διδακτικού προσωπικού και καθαριότητας, μέτρων ασφαλούς λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων.

  • Η κυβέρνηση με την πολιτική της έχει αφήσει απόλυτα εκτεθειμένη τη νέα γενιά στους χώρους μόρφωσης. Βάζει σε κίνδυνο εκπαιδευτικούς και γονείς . Αρνείται να υλοποιήσει έστω και στο ελάχιστο τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, την ίδια ώρα που συνεχίζει να δίνει πακτωλό χρημάτων στο μεγάλο κεφάλαιο. Τώρα ανοίγει μέχρι και τα γήπεδα(!) για τα «μάτια» των επιχειρηματιών , αλλά τις σχολές των ΑΕΙ συνεχίζει να τις κρατά κλειστές !

Ευθύνη έχουν και οι δημοτικές αρχές, η περιφέρεια, οι πρυτανικές αρχές. Έχουν κλειστές τις πόρτες για τους μαθητές , τους φοιτητές και τα αιτήματα τους, σε πολλές περιπτώσεις έχουν βρεθεί απέναντι στον αγώνα τους. Δεν έχουν κάνει τις απαραίτητες , ελάχιστες ενέργειες για την ασφάλεια στους χώρους μόρφωσης , όπως την παραχώρηση αιθουσών , προσωπικού καθαριότητας.

Η νεολαία της περιοχής μας ξέρει ότι δεν μπορεί να πάει άλλη μια εκπαιδευτική χρονιά χαμένη! Γι αυτό από την αρχή της χρονιάς διεκδικεί ανοιχτά σχολεία και σχολές , με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας .

Ως εδώ ! Η κυβέρνηση , οι περιφερειακές , οι δημοτικές , οι πρυτανικές αρχές να ικανοποιήσουν τα αιτήματα φοιτητικών , σπουδαστικών συλλόγων και μαθητικών συμβουλίων .

Η υγεία και η μόρφωση της νεολαίας δεν μπορεί να παίζεται «στα ζάρια». Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας ! Εδώ και τώρα :

-Να υλοποιηθούν τα αιτήματα για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους μόρφωσης της περιοχής μας, για αύξησηση των δρομολογίων  ΟΑΣΘ.

-Να γίνεται άμεση απολύμανση ολόκληρης της εκπαιδευτικής μονάδας που προκύπτει κρούσμα .

-Να χορηγηθούν δωρεάν ατομικά μέτρα προστασίας.

-Να διεξάγονται δωρεάν μαζικά τεστ από ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ στις εκπαιδευτικές μονάδες με ενεργό κρούσμα.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας