Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: «Ύπουλα τροπολογία της Κυβέρνησης που εξαλείφει πειθαρχικές και ποινικές διώξεις αιρετών και υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης»

Kατάλυση του δημοσιονομικού έλεγχου -ακόμη και του Ελεγκτικού Συνεδρίου- αλλά και ωμή επέμβαση στο χώρο της Δικαιοσύνης φέρνει η βουλευτική τροπολογία την οποία έκανε δεκτή ο Υπουργός Εσωτερικών. Η τροπολογία εξαλείφει με μονοκονδυλιά πειθαρχικές και ποινικές διώξεις αιρετών και υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης, σε βάθος χρόνων, ακόμη και κακουργημάτων, με αντικείμενο κατάχρησης εκατομμυρίων, σε βάρος του ελληνικού δημοσίου!

Εν κρυπτώ και με ύπουλο τρόπο, πέρασε η Κυβέρνηση αυτή τη διάταξη νόμου χωρίς δημόσια διαβούλευση, χωρίς την άποψη των φορέων και της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, χωρίς κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο, χωρίς καμία θεσμική θωράκιση, με σοβαρότατη αμφισβήτηση της συνταγματικότητάς της.

Μετά τη δημόσια κατακραυγή και τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για το μέγεθος της παρέμβασης και ειδικά τα πρόσωπα που αφορά, οφείλει ο κ. Υπουργός Εσωτερικών να ενημερώσει τον ελληνικό λαό σε πόσες υποθέσεις αυτή η διάταξη αναφέρεται, ποια ποσά αφορά, σε ποιες υποθέσεις έχουν ασκηθεί διώξεις και πόσες βρίσκονται ήδη σε εκκρεμοδικία, καθώς και ποια συγκεκριμένα πρόσωπα αιρετών αναμιγνύονται σε κακουργήματα.

Καλούμε τα επίσημα τα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης, την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ, να λάβουν καθαρή θέση για το θέμα αυτό και να αιτιολογήσουν τη στάση τους.

Το θέμα είναι εξαιρετικής σοβαρότητας και θέτει καίρια ζητήματα για το αξιακό και θεσμικό μας σύστημα.

Είναι αδιανόητη και ωμή η παρέμβαση της Κυβέρνησης τόσο στους δημοσιονομικούς ελέγχους όσο και στη Δικαιοσύνη.

Δεν θα το ανεχθούμε αυτό.

Θα ερευνήσουμε το θέμα σε βάθος και μέχρι το τέλος.

Είναι για μας, κόκκινη γραμμή. Και μάλιστα υπογραμμισμένη.

Τελεία και παύλα.

banner-article

Ροη ειδήσεων