Κοινωνία

Χρυσή Αυγή: 13 χρόνια κάθειρξης στην διευθυντική ομάδα – Ισόβια στον Ρουπακιά

Την ποινή της κάθειρξης 13 ετών επέβαλε το Εφετείο στην διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής, ενώ ισόβια κάθειρξη και 7 χρόνια φυλακή, επιβλήθηκαν στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.

Συγκεκριμένα η ποινή κάθειρξης των 13 ετών επιβλήθηκε στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παππά, Ηλία Παναγιώταρο και. Γιώργο Γερμενή. Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος τιμωρήθηκε με 10ετή κάθειρξη.

Για τους βουλευτές που καταδικάστηκαν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, η ποινή κυμαίνεται στα 6-7 χρόνια κάθειρξη. Πρόκειται για τους Γεώργιο Γρέγο, Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Κούζηλο, Δημήτρη Κουκούτση , Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση.

Στους βουλευτές που αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό η ποινή είναι 5 χρόνια κάθειρξη. Αφορά τους Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη-Αβράμη Αρβανίτη , Στάθη Μπούκουρα και Νίκο Μίχο.

Δολοφονία Παύλου Φύσσα

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το εφετείο στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, ενώ επιρπσοθέτως του επέβαλλε 10 χρόνια κάθειρξη για ενταξη σε εγγκληματική οργάνωση.

Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν για συνεργεια στη δολοφονία, οι ποινές κυμαινοντια από έξι έως επτά χρόνια κάθειρξη.

Οι αναστολές

Το επόμενο θέμα που θα εξεταστεί από το δικαστήριο , αυτό των συγχωνεύσεων, του καθορισμού δηλαδή της συνολικής εκτιτέας ποινής, αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες . Έτσι παραμένει άγνωστο αν κατά την σημερινή διαδικασία θα κριθεί αν και ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Το κρίσιμο ζήτημα είναι εάν θα δοθεί ανασταλτική δύναμη στην έφεση και σε ποιους κατηγορούμενους. Όσοι αποκτήσουν αυτό το δικαίωμα θα παραμείνουν εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Για τους υπόλοιπους θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας