Βέροια Κοινωνία

Σύλλογος ΜΑμΑ: “Ταξιδεύοντας με τον Αυτισμό”

Ο σύλλογος Μ.Α.μ.Α εγκαινιάζει  ένα νέο project –δράση που έχει ως στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού, τη μείωση της  κοινωνικής απομόνωσης και την ενίσχυση των δυνατοτήτων τους. Η δράση αυτή έχει τίτλο ‘Ταξιδεύοντας  με τον Αυτισμό’.

Το ΔΣ του συλλόγου σε συνεργασία με το επιστημονικό –εκπαιδευτικό προσωπικό μας , επιλέγουν έναν προορισμό σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών μας. Αφού επιλεχθεί ο προορισμός, τα παιδιά μας προετοιμάζονται μέσα από συγκεκριμένες  εκπαιδευτικές δράσεις  στο κδαπ μεΑ της Μ.Α.μ.Α ώστε να γνωρίζουν τί ακριβώς θα κάνουν στο συγκεκριμένο προρισμό,  ούτως ώστε   το άτομο που βρίσκεται στο φάσμα  να είναι προετοιμασμένο αισθητηριακά και να μπορεί να ευχαριστηθεί την εκδρομή τόσο το ίδιο όσο και η οικογένειά του. Όσοι έχουν παιδιά στο φάσμα, μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντικός είναι αυτός ο σχεδιασμός  για μία οικογένεια που θέλει να ταξιδέψει με το αυτιστικό άτομο χωρίς στρεσογόνες -δυσάρεστες  καταστάσεις.

Πρώτος προορισμός ,το πανέμορφο και μαγευτικό Σέλι !

Λίγες μέρες πριν την αναχώρηση, οι εκπαιδευτικοί του κδαπ  μεΑ ΜΑμΑ μαζί με τα παιδιά μας, με τη βοήθεια εικόνων που εκτυπώθηκαν ,έφτιαξαν ένα ομαδικό κολάζ με στοιχεία από τον προορισμό ,συζήτησαν για το Βέρμιο, το χιονοδρομικό κέντρο ,την παραδοσιακή φορεσιά του Σελίου, τα χρώματα που παίρνει η φύση το φθινόπωρο (γκρι-πορτοκαλί -κίτρινο)καθώς και για τα ευεργετικά αποτελέσματα της πεζοπορίας στη φύση. Στη συνέχεια συγκέντρωσαν  πληροφορίες μέσα από το διαδίκτυο και κατέγραψαν τα πιο σημαντικά στοιχεία για την εργασία. Η εκπαιδευτική προετοιμασία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις δυνατότητες του κάθε παιδιού.

Την ημέρα της αναχώρησης ,γονείς ,παιδιά ,αδέρφια, εκπαιδευτές, εξοπλιστήκαμε με την καλύτερη φθινοπωρινή διάθεση και κατευθυνθήκαμε στο όμορφο Σέλι. Εκεί με τη συνδρομή του Πολιτιστικού και Τουριστικού Ομίλου,  πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και πεζοπορία  των παιδιών και των συνοδών τους στις ομορφιές του χωριού .Η  πεζοπορία πραγματοποιήθηκε μέσα στο δάσος μέχρι την ‘Μπάρα’  ώστε να απολαύσουν τα  παιδιά μας τα χρώματα που παίρνει η φύση το φθινόπωρο. Στη συνέχεια οδηγηθήκαμε προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, για να απολαύσουμε  την ηλιόλουστη ημέρα  πίνοντας ζεστά ροφήματα και φυσικά για να ξεκουραστούν οι πεζοπόροι μας! Αφού θαυμάσαμε το φθινοπωρινό τοπίο του Βερμίου, απολαύσαμε το μεσημεριανό μας στο επίσης όμορφο κοντινό χωριό ,την Κουμαριά .Εκεί τα παιδιά μας με την συντροφιά των εκπαιδευτών μας  πέρασαν όμορφες  στιγμές χαράς  και ψυχαγωγίας  και ταυτόχρονα οι γονείς είχαν την ευκαιρία χαλαρώσουν και να απολαύσουν και οι ίδιοι οικογενειακές στιγμές  ξεγνοιασιάς.

Ευχαριστούμε από καρδιάς ,τον Πολιτιστικό  Τουριστικό Όμιλο Σελίου για την ζεστή και ένθερμη υποδοχή. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τον κύριο Λεωνίδα Μητρούλα  για την οργάνωση της πεζοπορίας που τόσο πολύ ευχαριστήθηκαν τα παιδιά μας,  καθώς επίσης  την κυρία  Κωνσταντίνα Λέκκα  και τις  κυρίες Σοφία και Μαριλέννα  Μητρούλα ,                           για την πολύ ζεστή υποδοχή και ξενάγηση.

Ευχαριστούμε τους ακούραστους εκπαιδευτές μας, τους γονείς του συλλόγου μας και φυσικά τα πολύτιμα αδέρφια των παιδιών μας που έλαβαν και αυτά μέρος στην εκδρομή του συλλόγου μας!

Το Σέλι είναι ένας πανέμορφος και μοναδικός  τουριστικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου και τον συστήνουμε ανεπιφύλακτα και σε άλλους συλλόγους  ΑμεΑ .

Με εκτίμηση

Το ΔΣ του συλλόγου ΜΑμΑ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας