Βέροια Ρεπορτάζ

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Βέροια: “Είμαστε παρόντες στις πολιτικές εξελίξεις. Είμαστε όρθιοι και αγωνιζόμαστε!”

Η ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ ενημέρωσε για τις πολιτικές εξελίξεις και τη θέση του Κόμματος, σε ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας.

Με κεντρικό ομιλητή τον Γιάννη Τσεχελίδη, Γραμματέα του ΤΓ του ΚΚΕ στην Ημαθία και μέλος στο Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ και με τους Γιώργο Καρτσιούνη μέλος του ΤΓ του ΚΚΕ στην Ημαθία και ορθοπεδικό γιατρό στο Νοσοκομείο της Βέροιας, Άννα Κοκοζίδου, μέλος της ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ , εκπαιδευτικό και αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να πραγματοποιούν θεματικές παρεμβάσεις για την Υγεία ο πρώτος και για την Παιδεία η δεύτερη, η ενημέρωση ήταν άκρως κατατοπιστική, πάνω σε όλες τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει άμεσα ο ελληνικός λαός.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Τσεχελίδης ξεκίνησε από τις επικίνδυνες εξελίξεις που προκαλούν οι πρόσφατοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, με την Ελλάδα να έχει μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανική βάση.

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια της χώρας, αντίθετα την εμπλέκουν σε κινδύνους που την οδηγούν σε απώλεια των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, μέσα από ανατολίτικα παζάρια και παιχνίδια συμφερόντων.

Σχετικά με το θέμα της πανδημίας υπογράμμισε πως σκοπός της Κυβέρνησης αποδείχτηκε πως δεν ήταν η προστασία του λαού, αλλά η προστασία του καπιταλιστικού κέρδους, αφού είχε όλον τον καιρό να οχυρώσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, μετά την πρώτη επίθεση του κορωνοϊού. Αντίθετα έκανε υποχωρήσεις σε ΜΜΜ και σε επιχειρήσεις, προστατεύοντας όχι τους εργαζόμενους και το λαό γενικά αλλά τα συμφέροντα.

Για την Παιδεία δήλωσε πως οι μαθητικοί αγώνες έφεραν στο φως τα προβλήματα που υπάρχουν, ειδικά μέσα στην πανδημία, κατασυκοφαντήθηκαν όμως από την Κυβέρνηση.

Όσο για την Υγεία, επισήμανε πως δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει το Σύστημα – ιδιαίτερα στις συνθήκες που αντιμετωπίζει σήμερα – χωρίς προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Ολοκληρώνοντας τόνισε πως οι οικονομικές κρίσεις είναι παγκόσμιο χαρακτηριστικό του Καπιταλισμού, από τις οποίες ωφελούνται οι εκατομμυριούχοι ενώ ισοπεδώνονται οικονομικά οι λαοί.

Η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, που ικανοποίησε τον λαό, δεν πρέπει να τον κάνει να εφησυχάσει, γιατί η φασιστική ιδεολογία εξακολουθεί να έχει ρίζες στη χώρα και να παραμένει ορατός κίνδυνος.

Ως μόνη λύση στο σημερινό αδιέξοδο πρότεινε τον αγώνα του ΚΚΕ, που το σύνθημά του “Πληρώσαμε πολλά, να μην πληρώσουμε ξανά”, οδηγεί μόνο σε ένα δρόμο, αυτόν του αγώνα.

Ο Γιώργος Καρτσιούνης, με την ιδιότητα του γιατρού, έδωσε σύντομα αλλά ανάγλυφα την εικόνα της Υγείας σήμερα, τονίζοντας πως η Κυβέρνηση παρουσίασε  συνεχείς παλινωδίες στο θέμα της Υγείας, με κυρίαρχο πρόβλημα αυτό της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων.

Υποστελεχωμένα είναι τα Κέντρα Υγείας, που θα μπορούσαν να σηκώσουν ένα μεγάλο βάρος πάνω τους, αλλά και τα τρία νοσοκομεία της Ημαθίας, το Αλεξάνδρειας, Νάουσας και Βέροιας.

Ειδικά στη Βέροια δημιουργήθηκαν 18 κρεβάτια για covid, αλλά αυτό συνέβη εις βάρος άλλων νοσημάτων.

“Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για την Υγεία, όταν δίνονται αλλού” ολοκλήρωσε.

Η Άννα Κοκοζίδου, με την εμπειρία της εκπαιδευτικού,  μίλησε για την απουσία 7.000 εκπαιδευτικών που χρειάζονται τα σχολεία, για την αύξηση των μαθητών ανά τάξη, για τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές σήμερα, για τα μείον της τηλεκπαίδευσης, για το μαθητικό κίνημα και τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε.

“Οι τρίμηνες προσλήψεις εκπαιδευτικών που συζητιούνται για να καλύψουν ανάγκες της πανδημίας δεν μπορεί να είναι λύση για μια κυβέρνηση που δεν ξοδεύει για την Παιδεία, διαθέτει όμως δισεκατομμύρια σε άλλες αγορές” τόνισε. “Επομένως η μόνη λύση είναι να αγωνιστούμε για όσα μας ανήκουν.”

Η συγκέντρωση έκλεισε με κάλεσμα της Ιωάννας Σοφρόνωφ στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, που θα γίνει στη Βέροια στις 13 Οκτωβρίου.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας