Κοινωνία

Εφετείο: Χιλιάδες λαού και νεολαίας απαιτούν την συνολική καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής

H ιστορική στιγμή της καταδίκης σύσσωμης της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, και όχι μόνο του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Ρουπακιά, πλησιάζει στο Εφετείο Αθηνών και ήδη χιλιάδες λαού και νεολαίας είναι συγκεντρωμένες στο οδόστρωμα της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η συγκέντρωση είναι τεράστια, μαχητική και αποφασιστική, μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων μηνών, με χιλιάδες διαδηλωτές να απαιτούν την καταδίκη όλων των κατηγορούμενων και της ηγεσίας του δολοφονικού μορφώματος.

Από νωρίς το πρωί υπήρχαν προσυγκεντρώσεις τόσο του ΠΑΜΕ και σωματείων του, όσο και αριστερών πολιτικών οργανώσεων και πρωτοβάθμιων σωματείων στο σταθμό του μετρό στους Αμπελόκηπους, και με πορείες κατέληξαν στο χώρο της μεγάλης συγκέντρωσης.

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν είναι αθώοι, οι Ναζί στη φυλακή» πλήθος κόσμου περιμένει μπροστά από το Εφετείο Αθηνών την ανάγνωση των αποφάσεων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αποφάσεις που θα αφήσουν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην ιστορία στη χώρα. Πλήθος κόσμου, που εκτιμάται ήδη στις 10.000 και αυξάνεται, πολιτικά κόμματα, σωματεία, συνδικαλιστικές ομοσπονδίες, συνδικάτα, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, φοιτητές, μαθητές καθώς και συλλογικότητες αναμένουν τις ετυμηγορίες της Δικαιοσύνης.

Συνεχής και αδιάλλειπτη ενημέρωση για την ετυμηγορία στην ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής από τη συντακτική ομάδα του ERT.gr

 

banner-article

Ροη ειδήσεων