Κοινωνία

Καταδίκη Χρυσής Αυγής: Η μέρα που γράφτηκε Ιστορία – Πρόσωπο – σύμβολο η μάνα Μάγδα Φύσσα

Σε μία απόφαση ορόσημο για την σύγχρονη ελληνική ιστορία κατέληξε η Ελληνική Δικαιοσύνη καθώς σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα της υπόθεσης, η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση «ενδεδυμένη με τον μανδύα πολιτικού κόμματος».

Η απόφαση του δικαστηρίου δίνει πολλά μηνύματα, τόσο αποδεχόμενη τη ναζιστική φύση της οργάνωσης όσο και για τα ιδεολογικά κίνητρα με τα οποία κινήθηκαν τα μέλη της.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και έκρινε τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο ένοχο για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, μαζί με έξι μέλη της τότε κοινοβουλευτικής της ομάδας. Πρόκειται για τους Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.  Οι υπόλοιποι έντεκα κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Πρακτορεία ειδήσεων και μεγάλα ξένα Μέσα ενημέρωσης με εκτενή τους ρεπορτάζ, σε περίοπτη θέση, κάλυψαν τη σημερινή, ιστορικής σημασίας απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, να καταδικάσει τον σκληρό πολιτικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στο Εφετείο, αναμένοντας την καταδικαστική απόφαση για τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Πρόσωπο – σύμβολο η μάνα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, η οποία μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας κράυγασε «Τα κατάφερες γιε μου, τους νίκησες».

Η αρεοπαγίτης που δίκασε τη Χρυσή Αυγή, Μαρία Λεπενιώτη

Ο γ.γ της Κεντρικης Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν περίμενε καρτερικά την ετυμηγορία

Καταδικαστικές ποινές ανακοινώθηκαν και για τη δολοφονια του Σαχζάτ Λουκμάν, για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες και τα μέλη του ΠΑΜΕ, καθώς και για επιθέσεις σε αντιεξουσιαστικά στέκια.

topontiki

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας