Κορωνοϊός

Koρωνοϊός: Διαρκώς νέα κρούσματα σε δημόσιες δομές, νοσοκομεία, γηροκομεία – Τι ανησυχητικό δείχνουν τα rapid test

Εντείνεται η ανησυχία όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε όλη τη χώρα για την πορεία της πανδημίας καθώς διαρκώς νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώνονται σε δημόσιες δομές, νοσοκομεία και γηροκομεία τις τελευταίες ώρες. Αλλά και τα rapid test που διεξήχθησαν και αυτό το σαββατοκύριακο από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, αυτή τη φορά στον Άγιο Παντελεήμονα, αποκάλυψαν μια ανησυχητική τάση. Ο συνολικός αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν ήταν 487 από τα οποία τα είκοσι (20) βρέθηκαν θετικά, δηλαδή το 4,1%, ποσοστό που είναι από τα πιο υψηλά αυτού του είδους των τεστ που διεξάγονται τελευταία σε πλατείες της Αθήνας. Τα πέντε (5) θετικά τεστ αφορούν Έλληνες και δεκαπέντε (15) αλλοδαπούς, οκτώ (8) γυναίκες, δώδεκα (12) άνδρες και διάμεση ηλικία θετικών τα 41 έτη.

Την προηγούμενη εβδομάδα, από Παρασκευή έως και Κυριακή, στην πλατεία Κυψέλης είχαν διενεργηθεί 1600 rapid τεστ από κλιμάκια του ΕΟΔΥ από τα οποία τα 28 βρέθηκαν θετικά (17 αφορούν Έλληνες και 11 αλλοδαπούς). Το ποσοστό των θετικών ήταν 1,75%.

Χθες στο Δρομοκραΐτειο εντοπίστηκαν θετικοί δύο αλλοδαποί τρόφιμοι, οι οποίοι νοσηλεύονταν στον ίδιο θάλαμο από τις 25 Σεπτεμβρίου. Την Πέμπτη υποβλήθηκαν σε τεστ και σήμερα που βγήκε το αποτέλεσμα αποδείχτηκαν θετικοί στην Covid-19. Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος είναι εντελώς ασυμπτωματικοί. Οι δύο ασθενείς νοσηλεύονταν στον ίδιο θάλαμο με άλλον ασθενή και έρχονταν σε επαφή με όλους τους ασθενείς του τμήματος, όπως και με το προσωπικό, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ.

«Το νοσοκομείο έχει επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ για οδηγίες. Πρέπει ο ασθενής να φύγει άμεσα από το Δρομοκαΐτειο για νοσοκομείο που νοσηλεύει περιστατικά κορονοϊού. Δεν μπορεί να μένει στο νοσοκομείο και να το φροντίζει το προσωπικό που είναι αναστατωμένο, χωρίς τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων κατήγγειλε πως ένας συνάδελφός τους εντοπίστηκε θετικός από την Πέμπτη αλλά δεν προέβη σε καμιά επίσημη ανακοίνωση η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού ή η διεύθυνση του Μουσείου Ακρόπολης στο οποίο εργάζεται. Άλλος ένας συνάδελφός τους βρέθηκε θετικός και εργάζεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας.

Κρούσματα διαρκώς μετρά και το ΕΚΑΒ καθώς χθες έγινε γνωστό πως τρεις εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Αγρινίου βρέθηκαν θετικοί. Απανωτά είναι τα κρούσματα σε γηροκομεία της χώρας. Άλλοι τέσσερις ηλικιωμένοι από το Γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες βγήκαν θετικοί σε χθεσινά rapid test που διενήργησε ο ΕΟΔΥ. Συνολικά οκτώ κρούσματα σε εργαζόμενους σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων έχουν εντοπιστεί στην Καρδίτσα και άλλα δύο κρούσματα σε μονάδες στα Γιάννενα.

 topontiki

banner-article

Ροη ειδήσεων