Βέροια

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: “Η ωμή παραδοχή της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής από τον κ. Ερντογάν”

  Χρόνια τώρα ο Ελληνισμός ( Πόντιοι και Μικρασιάτες) προσπαθεί ώστε να διεθνοποιηθεί το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής από το Κεμαλικό καθεστώς. Επισημαίνουμε ότι το 1994 στις 24 Φεβρουαρίου επί πρωθυπουργίας του Ανδρέα Παπανδρέου και κατόπιν εισηγήσεως του Μιχάλη Χαραλαμπίδη ορίσθηκε η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και στις 24 Σεπτεμβρίου του 1998 ορίστηκε ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας η 14η Σεπτεμβρίου, με ομόφωνες αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων. Από τότε έως και τώρα γίνεται αγώνας για την διεθνοποίηση του ζητήματος με στόχο την πίεση προς την Τουρκική ηγεσία να αναγνωρίσει τα εγκλήματα εκείνης της εποχής που διέπραξαν οι  πρόγονοι τους και φυσικά μία συγνώμη προς τους απογόνους των Γενοκτονημένων.

Πολλά και φρικαλέα τα εγκλήματα εκείνης της εποχής και φυσικά αμετανόητοι οι απόγονοι που συνεχώς απειλούν ότι θα το ξανακάνουν, όμως για πρώτη φορά έχουμε την ωμή παραδοχή των εγκλημάτων από τον Πρόεδρο του κράτους αυτού που κάποιοι ‘’έστησαν’ για τα γεωπολιτικά συμφέροντά τους. Πολλά στοιχεία των απάνθρωπων και τζιχαντιστικών συμπεριφορών υπάρχουν στην Τουρκική Βουλή από ομιλίες διαμαρτυρίας κάποιων Τούρκων βουλευτών εκείνης της εποχής. Με διάφορους ξένους λαούς και ξένα εδάφη ‘’οικοδόμησαν’’ το γειτονικό ψευδοκράτος με πολύ αίμα και όπως λέει ο λαός ‘’με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο έκαναν’’.

Ο σημερινός αρχηγός αυτού του μορφώματος λοιπόν που τυγχάνει να είναι και ποντιακής καταγωγής αλλά συμπεριφέρεται ως  φανατικός Τούρκος πρόσφατα ανέφερε τα εξής: «Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε  είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα».

    Όπως και το:«Αιώνες μετά την κατάκτηση, για κάποιους δεν είναι αποδεκτό ότι η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στα χέρια του τουρκικού έθνους και των Μουσουλμάνων. Επιτέλους το τζαμί της Αγιάς Σοφιάς είναι ανοιχτό στη διαδικασία λατρείας, όπως ήταν στην Κωνσταντινούπολη το 1453. Γίναμε μάρτυρες για άλλη μια φορά ότι υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται να “χωνέψουν” ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος».

Ο ‘’Τούρκος’’ Πρόεδρος χρησιμοποιεί ξανά την λέξη ‘’κατάκτηση’’ παραδεχόμενος ότι κατέλαβαν, άρα και κατέχουν, μη Τουρκική Πόλη και φυσικά όλοι γνωρίζουν την Ελληνικότητα της Πόλης που πάντα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ θα ονομάζεται, όπως Εκκλησία θα είναι πάντα η Αγία Σοφία και όχι τζαμί. Το θέμα αυτό βέβαια ξεφεύγει από κάθε λογική αλλά και από κάθε παραλογισμό, διότι  ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και Τζαμί δεν γίνεται.

Απ’ όλα αυτά και από πολλά άλλα, φαίνεται ότι δεν ήταν Τζιχαντιστές μόνο οι εκείνης της εποχής Τοπάλ Οσμάν, Κεμάλ Πασάς και οι συν αυτώ, αλλά και οι απόγονοι συνεχίζουν την ΄΄παράδοση΄΄. Το σύνθημα τους τότε και σήμερα είναι: ‘’ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ-ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ-Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ΄΄.Δυστυχώς μπλέξαμε με τους διαχρονικά Τζιχαντιστές, που ποτέ πολιτισμό δεν είχαν αλλά σκότωναν και ρήμαζαν αυτούς που είχαν. Γι’ αυτό και ο αείμνηστος καθηγητής Νεοκλής Σαρρής ορθά και χαρακτηριστικά έλεγε πως «η Τουρκία δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο».

Η κατεχόμενη Πατρίδα της Ανατολής όμως ‘’ΥΠΑΡΧΕΙ-ΖΕΙ’’ διότι όλα το μαρτυρούν. Αυτά που έμειναν όρθια, έστω και πολλά μισογκρεμισμένα, αυτά που ανακαλύπτονται με τις ανασκαφές αλλά κυρίως τα εκατομμύρια των απογόνων  που σήμερα ζουν ΕΚΕΙ !!! Έγιναν πολλοί τώρα, από τους λίγους που είχαν απομείνει ζωντανοί, κάνοντας πολλά παιδιά και κρατώντας γλώσσα και πολλά άλλα στοιχεία του πολιτισμού μας. Κυρίως όμως κράτησαν αρκετοί από αυτούς την Ρωμαίικη ψυχή.

Κλείνοντας θέλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη και τους φίλους της λέσχης αλλά και να  ευχαριστήσουμε τον κ. Ερντογάν για την ωμή παραδοχή του γεγονότος της ‘’Γενοκτονίας’’, της ‘’κατοχής’’ και της ‘’επανάληψης εάν χρειαστεί’’, για τα οποία πρέπει από δω και πέρα να ενημερώσουμε όλες τις χώρες και τους διεθνείς Οργανισμούς, ώστε να το αποδεχθούν όλοι και το μόνο που μένει είναι η συγνώμη από την επίσημη Τουρκική ηγεσία.

Όσο για το θέμα των διαπραγματεύσεων  εννοείται και είναι απόλυτα φυσιολογικό να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να διαπραγματευτούμε τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής όλης της κατεχόμενης πατρίδας μας δηλαδή της Μικράς Ασίας, του Πόντου και φυσικά της Βόρειας Κύπρου και όχι στο να τους παραδώσουμε νησιά μας και το μισό Αιγαίο  που διακαώς ονειρεύονται και πάντα πρέπει να έχουν στον νου τους το: «Η ΡΩΜΑΝΊΑ ΚΙ ΑΝ ΕΠΈΡΑΣΕΝ ΑΝΘΕΊ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ».

ΟΧΙ  ΑΛΛΗ ΕΙΣΒΟΛΗ…

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ…

ΝΑΙ ΣΤΗΝ  ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ…

Με τιμή,

Για το Δ.Σ.

Βέροια, 21-09-2020

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γ. Γραμματέας

Τουμπουλίδης Νικόλαος                                            Τογκουσίδου Ευαγγελία

banner-article

Ροη ειδήσεων